Ľuba Lesná Rôzne

Láska na prvý pohľad: Štvornohí priatelia našli nových majiteľov

V Horskom parku bolo v sobotu o čosi viac štvornohých priateľov, ako inokedy. A nešlo väčšinou o veselo poskakujúcich, usmiatych nemých kamarátov, skôr to boli bytosti bez úsmevu so smutnými očami. Šteniatka, dospelé psíky. Mačičky. A každé z nich prežilo stratu domova, či týranie.

Ilustračný obrázok k článku Láska na prvý pohľad: Štvornohí priatelia našli nových majiteľov
Foto: Michaela Mozolányová / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislava Staré mesto už po dvanásty raz usporiadalo tento víkend akciu Nájdi si ma, kde psíkovia a mačičky hľadali svojich nových majiteľov.

Dorota Kráková zo Starého mesta sa pre náš portál vyjadrila, že sa tentoraz sa zúčastnilo 14 útulkov: „0d Strážskeho, čo je okres Michalovce, až po Skalicu. Teda z každého kúta Slovenska. Priniesli spolu viac ako 50 psov a asi štyri mačičky.“ Mnohí z nich majú na tele pripevnenú látku s nápisom – Hľadám domov.

Slepé šteniatka z kontajnera

Šesť dvojmesačných šteniatok pricestovalo do Horského parku zo Serede. Ktosi ich vyhodil do kontajneru, keď ešte boli slepé, mali dva týždne. Našli ich smetiari v kontajneri. Upozornila na nich ich mama, ktorá sa motala okolo smetiaka. Tú tiež podľa všetkého vyhodili na ulicu. Dve šteniatka si adoptovali noví majitelia z Malaciek a Trnavy ešte v sobotu predpoludním, ostatné pospávali na rukách svojich ošetrovateliek.

Dnes som ho videla a chcela som ho

Vedľa šteniatok si pani s dlhými vlasmi práve adoptovala psíka. Vysvetľuje, že nedávno zomrel ich pes, ktorý mal osem rokov. Celá rodina za ním smúti doteraz, tak sa rozhodli vziať si psíka z útulku. Šťastne drží za vôdzku nového člena rodiny. Pýtame sa, prečo si vybrala práve tohto psa. „To bola láska na prvý pohľad,“ odvetí. „To sa nedá inak. Dnes som ho videla a chcela som ho,“ dodá.

Športovec psík a jeho obdivovateľka

Zo Slobody zvierat ma zoznamujú s ďalšou milovníčkou psov, ktorá chodieva takmer denne do útulku po psíka, s ktorým beháva. Dokonca pri dogtrekkingu (ide o vytrvalostný beh so psom uviazaným na vôdzke) s ním získala bronzovú medailu. Vysvetľuje, že sa nevie rozhodnúť, či si ho má adoptovať nastálo, pretože s aešte musí starať o chorú mamu a preto si nie je istá, či zvládne každodennú starostlivosť aj o psa.

Denne asi desať psíkov ostáva v útulku

Selma de Donnová z bratislavskej Slobody zvierat vraví, že dostávajú denne do desať psov. „Komunikujeme aj s mestskou políciou, ktorá nám zadáva objednávky na túlavých psíkov a potom ich ideme odchytávať,“ dodáva. Veľakrát im ktosi prinesie zatúlaného psíka psíka alebo mačičku do útulku. Ak im nenájdu majiteľa alebo majiteľ o nich nejaví záujem, ostávajú v útulku.

Odchádzame. Unavené šeniatka ešte stále spia na rukách svojich ošetrovateliek a nestarajú sa o okolitý ruch.

Záverečná štatistika

Do večera si noví hrdí majitelia adoptovali pätnásť psíkov a dve mačky. Dvaja psíkovia v rámci dočasnej starostlivosti išli vyskúšať trpezlivosť svojich nádejných nových pánov. Devätnásť nemých tvárí teda dostalo v sobotu šancu na lepší život.

Láska na prvý pohľad
11
Galéria
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM