Maros Palesch Iné športy

LAMY JET úspešný v Srbsku, aj v Maďarsku

BRATISLAVA, 08.08.2011. Mário a Sandra Lamyovci absolvovali náročný koniec tohtoročného júla. Absolvovali boje o medajly v Majstrovstvách Európy - Alpen Adria Cup - srbskom Novom Sade a následne štartovali aj na Majstrovstvách Maďarska v Miškolci.

Novi Sad, 23 – 24. júl. 2011:Pretekárov z celej Európy privítalo krásne miesto na mestskej piesočnatej pláži a výborná organizácia. V sobotu predpoludním sa konala rozprava pretekárov, oboznámenie sa s pravidlami a nasledovali prvé rozjazdy. Mário Lamy nastúpil na štart v kategórii STOCK a v prvej rozjazde skončil na výbornom druhom mieste, hneď za českým pretekárom. Počas obedňajšej prestávky sa Mário pripravoval na svoju prvú jazdu v kráľovskej triede GP so svojim upraveným skútrom. Po štarte jazdil Mário na treťom mieste, no počas pretekov sa prepadol až na piatu priečku.

Večer v depe bol venovaný opravám a posledným úpravám pred rozhodujúcimi nedeľnými jazdami. Po zamračenej sobote a nočnej prietrži privítalo v nedeľu pretekárov krásne slnečné počasie.

Ako prví odštartovali juniori na stojkách svoju druhú jazdu. Po nich odštartoval Mário Lamy svoju druhú jazdu, po štarte bol na štvrtej pozícii, ale prebojoval sa na tretiu priečku. Celkovo si tak vyjazdil z dvoch rozjázd v kategórii STOCK 3. miesto. Nasledovali ďalšie kategórie stojok a na záver prišla kráľovská GP, kde Mário obsadil tretie miesto. Po sčítaní bodov z oboch rozjázd vyšlo Máriovi 5. miesto v kategórii GP.

„Preteky boli veľmi náročné. V kategórii STOCK som bol úspešný, technika poslúchala a teším sa z tretieho miesta. V sobotu som pohorel v GP, pretože som neudržal pozíciu. Úplne mi odišli sily, nevládal som. Tentoraz bol 400 koňový skúter nad moje sily. Každý víkend máme preteky, cez týždeň práca a po nociach opravy a príprava na ďalšie preteky. Je toho veľmi veľa a niekde sa to odzrkadlí. Ale s nedeľnou jazdou som spokojný. Škoda, že mi to bodovo nevyšlo na lepšie umiestnenie. Aspoň som rád, že mám okolo seba ľudí, ktorí mi pomôžu.“ zhodnotil slovenský reprezentant Mário Lamy.

Po pretekoch čakalo jazdcov slávnostné vyhodnotenie, pri ktorom opäť viala slovenská vlajka na pódiu. **Ďalšie kolo Európskeho pohára Alpen Adria Cup sa bude konať v maďarskom Gersekaráte 27. a 28. augusta 2011. **

Miskolc, 30 – 31. júl 2011: Po príchode na jazero vládlo upršané počasie. V sobotu ráno prestalo pršať a pretekári si mali možnosť vyskúšať trať.

Mladá nádejná reprezentantka Sandra Lamyová si vyjazdila v slalome žien vynikajúce 1. miesto. Opäť vyčarovala svojim súperkám vrásky na čele. V popoludňajších hodinách nasledovali vytrvalostné preteky, ktoré trvajú 30 minút.

Ako prví vyštartovali na trať pretekári kategórie FORMULA 2 (sériové vodné skútre), aj s Máriom Lamym. Zo začiatku jazdil na treťom mieste, ale prebojoval sa na druhú priečku. Nasledovala 15 minútová prestávka a po nej Mário vyštartoval na ďalšie vytrvalostné preteky FORMULA 1 (upravené vodné skútre). Tentokrát mal spolu, pretože z druhého miesta sa pre roztrhnutú hadicu kompresora prepadol až na piatu priečku.

Po pretekoch vládol v stánku LAMY JET teamu čulý ruch, pretože mechanik a šéf tímu Ivan Lamy robil všetko pre to, aby spojazdnil Máriov skúter. Nakoniec sa mu to podarilo. Po prebdenej noci nasledovala nedeľa a ďalšie náročné preteky.

V prvej jazde FORMULA 2 si Mário vyjazdil tretie miesto, za dvomi maďarskými reprezentantmi. Po jazde stojok nastúpila naša mladá slovenská nádej Sandra Lamyová na svoj štart v kategórii nováčikov. Hneď po štarte obsadila druhé miesto a to si udržala po ťažkom boji až do cieľa! Na záver prišla najsilnejšia kategória FORMULA 1. Mário v tejto kategórii bojoval o druhé miesto, ale nakoniec po ťažkom boji dojazdil tretí.

V druhých rozjazdách nemal Mário najlepší štart v sériových vodných skútroch. Jazdil na štvrtom mieste. Po veľmi riskantnom predbiehacom manévri nasledovala dosť nepríjemná kolízia. Mário spravil vo vzduchu tri saltá. Našťastie stihol naskočiť na rozbitý skúter a predbehnúť ešte dvoch pretekárov. V tejto kategórii si vyjazdil celkovo 3. miesto.

Keďže Sandra jazdí na Máriovom skútri a ten bol po kolízii plný vody, nastúpila na štart s jeho 400 koňovým skútrom, na ktorom doposiaľ nejazdila. Vo svojej kategórii obsadila celkovo 3. miesto! Vo svojej druhej jazde v upravených skútroch Mário dojazdil na treťom mieste a celkovo tak obsadil 3. miesto v kategórii FORMULA 1.

„S výsledkami som spokojný, Boli to veľmi náročné preteky. Trošku nás potrápila technika. Veľmi ma mrzí, že som tak riskantne predbiehal a rozbil skúter. Našťastie sa mne ani môjmu súperovi nič nestalo a skútre sa opravia. Som hrdý na sestru Sandru, pretože podľa mňa podala životný výkon a hlavne v druhej jazde dokázala udržať 400 koní pod sebou. Nechala za sebou aj skúsenejších jazdcov. Dúfam, že sa jej bude aj naďalej takto dariť,“ zhodnotil svoj výkon Mário Lamy.

Sandra ho doplnila:„Veľmi sa teším, že som opäť vyhrala slalom. Pre svoje súperky začínam byť postrachom :D. V kategórii nováčikov som v prvej jazde nechala za sebou aj oveľa lepších súperov, z čoho mám veľkú radosť. Keď som videla v akom stave je skúter po Máriovom páde, nechcela som ísť, ale nakoniec ma presvedčil, že nech idem na silnejšom skútri. Bolo to veľmi náročné, až teraz som pochopila, ako je ťažké udržať taký silný skúter na vode. Veď ja som išla len na pol plynu a Mário jazdí na plný plyn. Ďakujem všetkým mojim pomocníkom a našim sponzorom, že nám pomáhajú dosahovať také vynikajúce výkony.“

Opäť sa potvrdilo, že slovenský LAMY JET team patrí medzi najlepšie, lebo jeho jazdci stáli na stupňoch víťazov až päť krát.

Ďalšie kolo Majstrovstiev Maďarska je na pláne 27. a 28. augusta v Gersekaráte, kde sa bude konať aj Európsky pohár Alpen Adria Cup. Dúfam, že prídete povzbudiť tento úspešný slovenský tím.

Výsledky za júl 2011: European Championship AAC, Novi Sad – Serbia

Mario LAMY – LAMY JET team

3. place Runabout STOCK 5. place Runabout GP

HUNGARY championship – Miskolc

Mario LAMY 2. place Runabout FORMULA 2 (30. min offshore) 3. place Runabout FORMULA 2 3. place Runabout FORMULA 1

Sandra LAMY

  1. place Runabout SLALOM LADY
  2. place Runabout NOVICE

Zdroj + foto: LAMY JET TEAM

LAMYOVCI V HU
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM