KAW Rôzne Správy

Kúpele Grössling sa opäť zaskvejú v plnej paráde: Pozrite sa, ako pokračuje ich OBNOVA

Komplexná rekonštrukcia bývalých mestských kúpeľov Grössling podľa víťazného návrhu ateliéru OPPS architettura sa začne po dokončení prípravných prác.

Ilustračný obrázok k článku Kúpele Grössling sa opäť zaskvejú v plnej paráde: Pozrite sa, ako pokračuje ich OBNOVA
8
Galéria
Zdroj: MIB

V interiéri bývalých mestských kúpeľov Grössling sa približne pred rokom začalo s rekonštrukciou.

Obnova je v plnom prúde

Postupne odviezli viac ako 1500 ton materiálu. Informuje o tom Metropolitný inštitút Bratislavy na sociálnej sieti (MIB). „Odchádzajú nánosy deväťdesiatych rokov, všetko hodnotné zachovávame. Celá budova sa otvára, čo neskôr pomôže pri realizačnom projekte kvalitnejšie navrhnúť detaily,“ uvádza MIB na sociálnej sieti.

Búracie práce sa podľa MIB vykonávajú „ručne“ a sú naplánované predovšetkým na zimné mesiace, kvôli tomu, že práve vtedy je prašnosť nižšia.

Pôvodné tehly sa nevyhadzujú, ale odkladajú, aby sa dali použiť pri ďalších stavebných prácach nielen tomto v objekte.

MIB ďalej informuje, že komplexná rekonštrukcia bývalých mestských kúpeľov Grössling podľa víťazného návrhu ateliéru OPPS architettura sa začne po dokončení prípravných prác.

V rámci nich sme už obnovili prepadnutú strechu na bývalej kotolni, zrekonštruovali sme komín, ktorý bol v havarijnom stave, zbúrali sme budovy vo dvore zo 70. rokov, čím sme pripravili zázemie na ďalšie práce. Zároveň s architektmi upresňujeme detaily, ako má Grössling po rekonštrukcii vyzerať,“ uvádza MIB.

Kúpele aj knižnica

Niekdajšia pýcha Bratislavy by mala dostať opäť svoj pôvodný lesk a Bratislavčania by tam nájdu opäť svoje kúpele. A to nie je všetko! V budove Grösslingu si budete môcť aj požičať či prečítať knihu. Bude tam totiž aj pobočka Mestskej knižnice.

Vznikne tak verejná inštitúcia, ktorá bude prístupná pre všetkých obyvateľov mesta. Súčasťou projektu je aj obnova verejných priestorov a okolia budovy a vytvorenie parku na Medenej ulici,“ uzatvára MIB.

Rekonštrukcia kúpeľov Grössling
8
Galéria
Zdroj: MIB

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Víťazný návrh - Kúpele Grössling
4
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM