Webnoviny - Kultúra

Kultúrne leto v Bratislave prinesie veľa podujatí

WEBNOVINY.SK

lustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič BRATISLAVA 16. júna (WEBNOVINY) – Bratislavský festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2009 ponúkne Bratislavčanom a návštevníkom mesta počas necelých troch mesiacov okolo 120 podujatí. Na dnešnej tlačovej besede to uviedol primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský. „Je to skutočná tradícia, ktorá sa snaží obohatiť letnú turistickú sezónu kvalitným programom. Verím, že kultúrne leto bude iné ako tento deň,“ povedal Ďurkovský. Už 35. ročník podujatia je rozdelený na deväť festivalov a sedem cyklov.

Kultúrne leto sa začne 17. júna a potrvá do 10. septembra. Okrem zapojenia nového námestia v rámci novej štvrte Eurovea do programu bude novinkou aj charitatívny charakter. V rámci projektu Ľudia ľuďom budú môcť záujemcovia priamo pomôcť občanom postihnutým nedávnymi povodňami. Pôjde o priamu podporu konkrétneho osudu.

Na štvrtok 17. júna je pripravené osadenie prvej dlaždice s menom známeho herca Ladislava Chudíka na tzv. Chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava. Otvárací víkend sa začne v sobotu večer v PKO koncertom Johna Mayalla, legendy bluesu a bluesrocku, skladateľa, speváka, gitaristu a hráča na ústnu harmoniku. Najmä deti by v ten deň však mohol prilákať krst mláďatka bieleho tigra v bratislavskej ZOO. Návštevníci sa môžu počas leta tešiť na osvedčené a obľúbené podujatia. Tie budú pripravené už tradične napríklad na Hlavnom, Primaciálnom či Hviezdoslavovom námestí, na hrade Devín, na Nádvorí Sv. Jána Nepomuckého v Primaciálnom paláci, Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, Jezuitskom kostole či v koncertnej sieni Klarisky, ZOO Bratislava, v oddychovej zóne za Auparkom či na námestí v Eurovea. Chýbať nebude napríklad Medzinárodný gitarový festival Johanna Kaspara Mertza, hudobný festival Viva Musica, Menšinové kultúrne leto, Festival historického šermu, hudby, tanca a remesiel, Dni majstrov ÚĽUV 2010, Letný Bažant kinematograf, Jazz pod vežou, Hudba na Dunaji, Rodinné zoologiády, Dni organovej hudby, Konvergencie či bratislava-inline. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke mesta www.bratislava.sk.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM