Nina Táborská Kultúra

Kultúrne leto v Bratislave je na konci. Opona za umením ale nepadá

Bratislavský mestský festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava je v závere. Vďaka spolupráci s vyše 70 partnermi a podpore veľkého množstva divákov dodržali organizátori svoj sľub a opäť poskytli mesiace nasýtené kultúrou a umením.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto v Bratislave je na konci. Opona za umením ale nepadá
Zdroj: TASR

V poradí 39. ročník mestského festivalu priniesol viac ako 250 podujatí so slovenskými aj zahraničnými umelcami.

Účinkujúci hostia si návštevníkov vychvalovali: „Bratislavčania boli jedným z najsrdečnejších obecenstiev, ktoré sme na turné zažili,“ povedali účinkujúci z amerického Bard College Conservatory Orchestra.

K vrcholom Kultúrneho leta patrila slávnostná korunovačná omša v Dóme sv. Martina, ktorá sa konala na počesť privilégia Bratislavy ako korunovačného mes­ta.

To, že kultúra má v sebe duchovno, presvedčilo ďalšie spirituálne podujatie, záverečný ekumenický koncert Kultúrneho leta v historickej budove SND. Záver leta uzavreli rovnako aj divadelné predstavenia v šapito.

Na Hlavnom námestí tak diváci zažili tri predstavenia, aj premiéru hry Majster a Margaréta od Bulgakova v réžii Onreja Spišáka. Takmer 200 divákov doprialo hercom po predstavení búrlivý potlesk.

Už zajtra sa bude konať rozlúčka s letom. Ukončiaho hneď dva koncerty na dvoch rôznych miesta v centre mesta – na Laurinskej a Klariskej ulici. Dajú tak definitívnu bodku za tohtoročným festivalom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM