Nina Táborská Rôzne

Kto nahradí pivovar Erb v Yeme? Supermarket už má náhradu, hneď niekoľko

Pivo Erb si v Yeme napokon nekúpite. Pivovar z Banskej Štiavnice sa tesne pred otvorením supermarketu rozhodol svoj nápoj z pultov obchodu stiahnuť. Koncept Yeme sa totiž posunul.

Ilustračný obrázok k článku Kto nahradí pivovar Erb v Yeme? Supermarket už má náhradu, hneď niekoľko
Zdroj: Dnes24.sk

Predajňa Yeme vyrástla v bratislavskom Novom Meste na mieste bývalého Freshmarketu. Na začiatku supermarket sľuboval jednu predajňu, neskôr zakladateľ siete Peter Varmuža pre Hospodárske noviny naznačil, že Yeme by sa mohlo rozrásť aj o ďalšie prevádzky. Čo už bolo v rozpore s vnútornou politikou banskoštiavnického pivovaru Erb, ktorý svoje pivo nedodáva do reťazcov. Tesne pred otvorením sa tak značka Erb z Yeme stiahla.

„V žiadnom prípade nechceme, aby náš postoj k spolupráci ERBu a YEME vyzeral nabubralo. Avšak pravdou je, že naša filozofia varenia piva a obchodnej politiky je nemenná. ERB sa nikdy v žiadnom obchodnom reťazci alebo na benzínovej čerpačke neobjaví. Otázkou je, prečo sme vôbec s majiteľmi YEME rokovania započali. Mali sme predstavu, že v tomto obchode budú prezentované špičkové slovenské potravinárske výrobky určené pre náročného klienta, čo z časti tento koncept aj napĺňa. Avšak, ak sa tento koncept prezentuje ako štart budúceho maloobchodného reťazca, ktorý bude cenovo konkurovať Bille alebo Tescu, to už v rozpore s našou filozofiou je,“ píše sa v oficiálnom stanovisku pivovaru Erb uverejnenom na webe opive.sk.

Erb tiež dodal, že jednania so supermarketom prebiehali korektne.

Náhrada bude

Pulty po odchode Erb-u nezostanú prázdne. „Teší nás, že je záujem najmä a lokálne slovenské remeselné pivovary, a preto sme sa rozhodli zalistovať ich čo najviac,“ píše supermarket na Facebooku. Za nové značky mohli hlasovať ľudia na sociálnej sieti.

K bohatej ponuke pív v Yeme sa tak pridá holíčsky Wywar, český Matuška, kočovný pivovar Hellstork a možno aj Stupavar a Vŕšky. Značky budú zaradené v prípade dohody s dodávateľom.

„Záujem o naše pivo nás veľmi teší. Náš pivovar tento rok prechádza veľkou modernizáciou a navyšovaním výrobnej kapacity. Z tohto dôvodu nemôžeme okamžite reagovať. Modernizácia potrebuje svoj čas, aby sme mohli spoľahlivo, pravidelne a kvalitne začať spoluprácu s Yeme,“ uviedol Ľuboš Kružic za Stupavar.

Čerstvé mäso a mliečne výrobky z lokálnych fariem a chovov, bohatý výber ovocia a najrôznejšej zeleniny, chlieb z vlastnej pece a k tomu moderný dizajn Vedľa Klientskeho centra na Tomášikovej ulici začiatkom marca otvorili supermarket Yeme. Predstavuje nový slovenský koncept obchodu, ktorý vyhovie aj náročnejšiemu zákazníkovi. Pod jednou strechou nájdete tie najrôznejšie potraviny v bio kvalite.

Čítajte viac: Veľkorysé priestory a kvalita od farmárov, navštívili sme Yeme

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM