Nina Táborská Rôzne

Kto dorazí v rannej špičke prvý do cieľa? Zapojte sa aj vy v rámci európskeho týždňa mobility

Dnes sa v hlavnom meste môže otestovať každý odič, cyklista, bežec či cestujúci mestskou hromadnou dopravou. Štartuje sa už o ôsmej, zúčastnení musia absolvovať trasu z bratislavskej Rače z Peknej cesty do centra mesta na Hlavné námestie.

Ilustračný obrázok k článku Kto dorazí v rannej špičke prvý do cieľa? Zapojte sa aj vy v rámci európskeho týždňa mobility
Zdroj: TASR

Akciu Kto skôr uskutočnil bratislavský magistrát aj vlani. Všetci ktorí sa zapojili, museli absolvovať trasu cez Most Apollo dlhú päť kilometrov a medzitým si kúpiť raňajky v obchodnom centre Eurovea.

K Rolandovej fontáne sa najrýchlejšie v rannej špičke dostal športový cyklista, zvládol to za 15 minút.

O päť minút po ňom prišiel naraz mestský cyklista a auto. Bežec to zvládol do 22 minút a ako posledný do cieľa dorazil cestujúci v MHD. Tomu to trvalo 35 minút. Autobus stál v Petržalke totiž v tých istých zápchach ako autá. Dnešný cestujúci využije z Rače električku.

Bratislava24.sk vás bude informovať, ako sa všetkým súťažiacim darilo dnes.

Nezabúdajte, že v rámci týždňa mobility cestujete verejnou dopravou zadarmo! O druhej hodine vás čaká program pri centre Eurovea s názvom Presadni na bicykel, kde si rovnako budete môcť zasúťažiť a aj vyhrať zaujímavé ceny.

Na Námestí SNP sa začínajú podujatia o 18:00 debatou o rozvoji cyklodopravy s kandidátmi na post primátora a v rovnakom čase štartuje aj cyklokuchyňa na Šafárikovom námestí.

Ak stretnete cestou niektorého z našich ministrov nečudujte sa. Aj tí dnes nechajú limuzíny na svojich úradoch a do práce sa vyberú na bicykloch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM