Samospráva

Kruhový objazd pri Vajnoroch je v čoraz horšom stave. Bezpečnosť premávky je ohrozená

Kruhový objazd pri Vajnoroch je v čoraz horšom stave. Ide o dopravne frekventovanú križovatku s napojením od diaľničného prievozského privádzača cez viadukt v smere na Svätý Jur a Pezinok po Rybničnej, respektíve na Vajnory po Roľníckej ulici a ďalej na rozostavané sídlisko na Čiernej Vode.

Ilustračný obrázok k článku Kruhový objazd pri Vajnoroch je v čoraz horšom stave. Bezpečnosť premávky je ohrozená
Zdroj: TASR

Takzvané rolety na kruhovom objazde už začínajú vážne ohrozovať bezpečnosť čoraz hustejšej premávky, najmä v zhoršených poveternostných podmienkach.

Pre aké riešenia sa rozhodla samospráva mestskej časti Vajnory, sa dnes TASR opýtala starostu miestneho úradu Jána Mrvu. Podľa jeho vyjadrenia kruhový objazd je v správe bratislavského magistrátu.

Mestská časť Vajnory sa snažila, aby sa výmena asfaltu na tomto mieste dostala do plánu mesta už v minulom roku. „V apríli sme robili obhliadky a mesto si urobilo predbežný rozpočet na opravu v dvoch variantoch, a to len s výmenou asfaltu, druhú aj s výmenou podložia," uviedol Ján Mrva.

Ako dodal, v priebehu prázdnin si mesto dalo spracovať štúdiu na kruhový objazd a z nej vyplynula potreba komplexnej rekonštrukcie objazdu aj s podložím.

"Na základe štúdie magistrát oslovil tri najväčšie firmy, čo objazd údajne ničia, a to TNT, RAven a Lagermax, s návrhom rokovaní o rekonštrukcii križovatky, ku ktorej by mal potenciálne pribudnúť pripájací pruh do Vajnôr, čím by sa situácia mohla zlepšiť. Z hľadiska miestnej samosprávy bude treba opäť vyvíjať tlak na magistrát a pripraviť podmienky na rokovania s oslovenými firmami, ako aj s novým obchodným centrom Vajnoria vyrastajúcim v tejto lokalite,“ dodal Mrva.

Ako dodal, je priestor ešte aj pre dopravných projektantov, ktorí by vedeli navrhnúť možno aj lepšie riešenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM