Jakub Forgács Rôzne

Kríky, trvalky, ale aj lavičky a koše... Bratislavčanov poteší nová zeleň na sídlisku

Bratislavské sídlisko bude opäť zelenšie. Verejný priestor získal krajší vzhľad vďaka novej výsadbe a parkovým úpravám. Tie si Bratislavčania sami odsúhlasili v internetovom hlasovaní v rámci participatívneho rozpočtu.

Ilustračný obrázok k článku Kríky, trvalky, ale aj lavičky a koše... Bratislavčanov poteší nová zeleň na sídlisku
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Rekultivácia sa týkala zelenej plochy ohraničujúcej bytové domy, areál Strednej zdravotnej školy a areál Slovenského zväzu sluchovo postihnutých v okolí Budatínskej ulice v Petržalke. „Mestská časť tu vysadila stĺpovitú sakuru, 195 kríkov, ktoré vytvárajú záhony s výmerou takmer 80 m2, 41 trvaliek a okrasných tráv a celú plochu dotvorila štrkovými kamienkami s výmerou viac ako 50 m2,“ informovala Katarína Macenková z petržalského miestneho úradu. K zeleni pribudlo aj šesť lavičiek a dva odpadkové koše. „Do revitalizácie investovala Petržalka 4 250 eur,“ dodala Macenková. Nová úprava doplnila vlaňajšiu výsadbu stromov v okrajových častiach vnútrobloku.

Zmenu vzhľadu vnútrobloku si odhlasovali Petržalčania svojím aktívnym prístupom v internetovom hlasovaní v tzv. participatívnom rozpočte. Ten samospráva realizovala vo februári a okrem tejto úpravy si obyvatelia bratislavskej Petržalky vtedy odhlasovali aj revitalizáciu ihriska na Hrobákovej ulici a opravu schodiska na Námestí Hraničiarov. Oba projekty sa už podarilo zrealizovať.

Macenková avizovala, že v septembri bude mestská časť s úpravami zelene pokračovať. „Najbližšie začneme s revitalizáciou zelene na Bulíkovej ulici a následne na Medveďovej ulici, v pláne sú aj úpravy troch predzáhradiek vo vnútrobloku na Ambroseho a Ševčenkovej ulici,“ uviedla Macenková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM