Kultúra

Kreatívna Bratislava: Party stany ponúkajú tvorivé dielne s ukážkami handmade techník

Súčasťou podujatia je napríklad 20 stánkov, v ktorých sa prezentujú prevažne amatérski tvorcovia, a to širokou škálou rôznych handmade výrobkov.

Ilustračný obrázok k článku Kreatívna Bratislava: Party stany ponúkajú tvorivé dielne s ukážkami handmade techník
Zdroj: TASR

Inšpirovať Bratislavčanov i návštevníkov hlavného mesta k tvoreniu, zoznámiť ich s rôznymi kreatívnymi technikami, podnietiť medzigeneračné tvorenie, či možnosť vyskúšať svoje schopnosti a zrealizovať nápady v tvorivých dielňach.

Aj to je cieľom podujatia Kreafest 2018. Jeho druhý ročník otvoril v sobotu svoje brány na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste.

Hande made

„Tvorenie v dnešnej pretechnizovanej dobe dáva možnosti obohatenia trávenia voľného času, relaxácie a radosti z vytvárania niečoho zmysluplného. Kreafest ponúkne jedinečnú príležitosť na jednom mieste zoznámiť sa s pestrou paletou tvorivých techník a súčasne si ich aj vyskúšať,“ uviedla pre TASR Lívia Matulová Osvaldová, riaditeľka občianskeho združenia Klub Luna, ktoré je spolu s mestskou časťou Staré Mesto organizátorom podujatia.

To je teda určené tým, ktorí radi tvoria, prerábajú, recyklujú, alebo sa chcú inšpirovať k vlastnej tvorbe. Súčasťou podujatia je napríklad 20 stánkov, v ktorých sa prezentujú prevažne amatérski tvorcovia, a to širokou škálou rôznych handmade výrobkov.

Party stany ponúkajú tvorivé dielne s ukážkami handmade techník, ako sú maľovanie na textil, keramiku a kamene, tvorenie z papiera, suché plstenie, drôtikovanie a háčkovanie, korálkovanie, kvetinové aranžmány, alebo výroba drevených ozdôb do vlasov, poverpol či enkaustika, teda maľovanie žehličkou.

Nechýba ani kultúrny program s ukážkami hudobnej a tanečnej tvorivosti, vystúpenia folklórnych súborov a módnej tvorby. Akcia je súčasťou Staromestského kultúrneho leta 2018. Vstup je bezplatný.

Foto: archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM