Eva Sládková Kultúra

Krásny tip na víkend: Sissin zámoček môžete navštíviť aj virtuálne

Koronavírus zastavil takmer všetky naše plány a aj víkendový relax vyzerá celkom inak ako pred pár dňami.

Ilustračný obrázok k článku Krásny tip na víkend: Sissin zámoček môžete navštíviť aj virtuálne
Zdroj: schoenbrunn.at

Neďaleko Bratislavy sa nachádza miesto, ktoré mnohí milujeme a radi navštevujeme. Rovnako ako ho kedysi milovala Mária Terézia a neskôr František Jozef I. a jeho manželka Alžbeta Bavorská, prezývaná Sissi. Áno, reč je o zámku Schönbrunn.

Zatvorené

V Rakúsku, podobne ako u nás, platia mimoriadne opatrenia. Tamojšie Spolkové ministerstvo pre digitalizáciu a hospodárstvo v rámci preventívnych opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu zatvorilo všetky pamiatky do 13. apríla, respektíve do zrušenia nariadenia. Vzhľadom na to sú zatvorené aj všetky výstavy. Od 16. marca 2020 je v Schönbrunne zatvorený aj park a gastronomické prevádzky.

Virtuálna prechádzka

Cisárske apartmány a nádherné reprezentačné miestnosti zámku Schönbrunn však môžete objavovať aj z pohodlia domova. Na stránke zámku si ich môžete pozrieť cez počítač, mobil alebo tablet.

„Virtuálna prehliadka zahŕňa obytné miestnosti cisára Františka Jozefa a jeho manželky Alžbety v západnom krídle, reprezentačné miestnosti v centrálnej časti zámku, či cisárske apartmány Márie Terézie a Františka Štefana. Taktiež máte jedinečnú príležitosť obdivovať barokový skvost Dolného Rakúska, zámok Schloss Hof,“ uviedla Annamária Dudášová, ktorá má na starosti PR a marketing zámku.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM