Nina Táborská Správy

Krajskí poslanci dnes majú bohatý program. Rozhodovať budú aj o dotácii pre pohotovosť v Malackách

Bratislavský samosprávny kraj by mal na prevádzkovanie pohotovosti v Malackách v roku 2016 prispieť sumou vo výške takmer 555-tisíc eur. Dnes by o dotácii mali rozhodnúť krajskí poslanci na zasadnutí Zastupiteľstva BSK.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci dnes majú bohatý program. Rozhodovať budú aj o dotácii pre pohotovosť v Malackách
Zdroj: TASR

Dotácia, ktorá bude jedným zo 14 bodov dnešného 13. rokovania krajského parlamentu, slúži na dofinancovanie straty, ktorá vzniká pri poskytovaní Ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS).

Kraj vyhlásil pred letom na prevádzkovateľa ÚPS v Malackách verejnú súťaž, pričom deklaroval, že kým na základe tendra nebude zmluvne zabezpečený poskytovateľ pohotovosti, kraj bude dofinacovávať stratovú prevádzku.

Podobne ako v minulom roku ani tentoraz neposkytne BSK dotáciu priamo prevádzkovateľovi – Nemocničnej a.s., ale mestu Malacky. V roku 2014 sa poskytnutie dotácie stalo predmetom sporu medzi krajom a Nemocničnou a.s., v dôsledku čoho spoločnosť na približne jeden mesiac neposkytovala ÚPS. Krajskí poslanci v decembri napokon schválili dotáciu vo výške 580-tisíc eur.

Na zastupiteľstve sa dnes bude rozhodovať aj o určení počtu tried v prvých ročníkoch stredných škôl na území kraja. Poslanci majú schváliť tiež zriadenie už šiesteho Centra odborného vzdelávania a prípravy v kraji, tentoraz pre oblasť automobilového priemyslu.

Centrum by malo vzniknúť 1. decembra 2015 pri SOŠ automobilovej na ulici J. Jonáša v Devínskej Novej Vsi. Rokovať budú aj o návrhu na ocenenia BSK za rok 2015. Medzi tými, ktorí by mali získať ocenenie kraja, sú napríklad textár Kamil Peteraj, neurochirurg MUDr. Peter Kukumberg, heraldik Ladislav Vrtel.

Prečítajte si tiež: Na rómske občianske hliadky v Malackách a Plaveckom Štvrtku sa hľadajú peniaze

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM