KAW Rôzne Správy

Koronavírus šarapatí na ďalších školách v Bratislave. Kde museli zatvoriť triedy?

Väčšinou sa nový koronavírus potvrdil u detí či študentov, v jednom prípade bol pozitívny pedagogický pracovník školského zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus šarapatí na ďalších školách v Bratislave. Kde museli zatvoriť triedy?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Počas pondelka (5. 10.) bolo zistených 320 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 13 812 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe. Počas včerajšieho dňa bolo otestovaných 3 750 ľudí.

Pozitívny výsledok testov mali aj ľudia vyšetrení v okresoch Bratislavského kraja. V okrese Bratislava bolo pozitívne otestovaných 27 ľudí, dva pozitívne prípady pribudli v okrese Pezinok, jeden prípad zaznamenal okres Senec.

Zatvorili ďalšie triedy

Na základe testov z víkendu sa včera zatvorili ďalšie triedy v školách. Karanténne opatrenie bolo nariadené na Bilingválnom gymnáziu C.S.Lewisa na ulici Haanovej v Petržalke.

Koronavírus sa vyskytol aj na Galileo School na Dudvážskej ulici vo Vrakuni a na Súkromnej športovej strednej odbornej škole na ulici Sklodowskej v Petržalke. V karanténe ja aj trieda na Základnej škole I. Bukovčana v Devínskej Novej Vsi.

Ako pripomína Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, vždy išlo o zatvorenie tried a nie celej školy. Väčšinou sa nový koronavírus potvrdil u detí či študentov, v jednom prípade bol pozitívny pedagogický pracovník školského zariadenia.

COVID-19 😷ℹ️ V BRATISLAVSKOM KRAJI. V rámci epidemiologických vyšetrovaní evidujeme najmä nami aktívne dohľadané...

Posted by Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m. on Monday, October 5, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM