KAW Rôzne Správy

Koronavírus: Ľudia si nezištne pomáhajú. Máte aj vy TAKÝCHTO skvelých susedov?

Teraz nastal ten správny čas všímať si viac ľudí, s ktorými žijeme v jednom dome a pomáhať, ako sa dá.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Ľudia si nezištne pomáhajú. Máte aj vy TAKÝCHTO skvelých susedov?
7
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Všetci dobre vieme, že pri nákaze koronavírusom sú najzraniteľnejšími práve starší a chorí ľudia. Teraz nastal ten správny čas pomôcť práve tejto skupine našich susedov!

Nezištná pomoc

Zdá sa, že Slováci majú v sebe kusisko ľudskosti a dobré srdcia. Internetom totiž kolujú odfotografované odkazy, ktoré susedia susedom zanechávajú na vchode či na dverách výťahu. Na rukou písaných odkazoch ľudia ponúkajú najmä pomoc s nákupmi.

„Pokiaľ by niekto zo starších susedov potreboval pomôcť s nákupom počas mimoriadnych opatrení, kým budem mať nariadenú prácu z bytu, nech sa mi pokojne ozve,“ hovorí jeden z odkazov.

Ďalší odkaz je, podobne ako desiatky ďalších, rovnako ústretový: „Pomôžem starším susedom, pracujem z domu každý druhý deň, ozvite sa. Robím to, samozrejme, nezištne!!!“

Iná pani, keďže býva v dome, kde žije viacero starších ľudí, dobrovoľne každý deň vydezinfikuje chodbu, kľučky a zábradlia v spoločných priestoroch domu.

Mladý muž zas ponúka na stránke Hlavného mesta pomoc pri rozvoze potravín „nákladným“ bicyklom alebo autom.

Na kávičku radšej inokedy

Ak by ste si chceli pri odovzdávaní nákupu starším susedom trocha „pokecať“ pri kávičke, radšej to odložte na inokedy. Počas mimoriadnych opatrení stačí spýtať sa ich na zdravotný stav a nechať na seba kontakt.

Cez internet to ide rýchlejšie

Na sociálnej sieti koluje aj jednoduchý google formulár s názvom Tabuľka pomoci, kde ľudia môžu vyplniť, s čím potrebujú pomôcť, prípadne akú pomoc vedia poskytnúť svojim susedom. Stačí zadať lokalitu a kontakt na seba.

Formulár nájdete TU.

Nezištná pomoc v čase mimoriadnych opatrení proti šíreniu koronavírusu
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM