Rôzne

Kopec zábavy a aktivít v Devíne: Už viete, do ktorého krúžku prihlásite svoje dieťa?

Turistika, skauting či športový krúžok. Pre deti v Devíne otvára TAHAMATAM štyri krúžky. Na prihlášky je ešte čas.

Ilustračný obrázok k článku Kopec zábavy a aktivít v Devíne: Už viete, do ktorého krúžku prihlásite svoje dieťa?
Zdroj: TASR

Mládežnícke centrum Devín, ktoré patrí pod detskú a mládežnícku organizáciu TAHAMATAM otvára v novom školskom ruku štyri nové krúžky. Sú určené pre deti I. a II. stupňa základných škôl (7 – 15 rokov). Ak ešte neviete, čo s vašim dieťaťom počas nadchádzajúcich desiatich mesiacov, neváhajte dlho. Zápis na voľno-časové krúžky bude prebiehať 10. 9. 2014 o 17:30 v klubovni v Dome kultúry v Devíne.

Športový krúžok – V zdravom tele zdravý duch

Je vhodný pre deti, ktoré rady športujú, behajú, šplhajú, bicyklujú, hrajú futbal, volejbal… Jednoducho potrebujú byť neustále v pohybe a využiť všetku svoju nadbytočnú energiu. Cieľom krúžku je viesť detí k športu a pohybu, rozvíjať motorické zručnosti, obratnosť, rýchlosť, efektívne využívanie voľného času. Krúžok bude raz týždenne v telocvični ZŠ v Devíne alebo v prírode.

Turistický krúžok – Túlavé topánky

Cieľom krúžku je, aby deti spoznali svoje najbližšie a časom aj vzdialené okolie, aby sa zblížili s prírodou a naučili sa v nej orientovať, správať a prežiť a zvýšili si svoje pohybové schopnosti a výkonnosť, upevňovali si zdravie a kondíciu. Skupina sa bude stretávať raz mesačne v sobotu.

Tvorivo-kreatívny krúžok – Pre šikovné ruky

Raz týždenne sa budú deti učiť vnímať a tvoriť rôzne veci z najrôznejších materiálov. Cieľom je rozvíjať a podporovať ich tvorivosť a kreativitu, fyzickú zručnosť a jemnú motoriku. Krúžok ponúka deťom možnosť sebarealizácie a výsledkom každej ich činnosti budú rôzne diela vyrobené vlastnými rukami, na ktoré budú všetky deti iste veľmi pyšné.

Skautský krúžok – Mladí skauti

Okrem klubových a turistických aktivít čaká na deti aj kopec tradičných aj netradičných športových a pohybových hier a súťaží. Lákadlo sú určite výpravy do prírody, tzv. družinovky, na ktorých budeme spoznávať blízke aj vzdialenejšie prírodné prostredie.

Čo je TAHAMATAM

Detská a mládežnícka organizácia TAHAMATAM (DAMOT) vznikla v roku 2003 ako občianske združenie zamerané predovšetkým na organizovanie letných táborov pre deti a mládež (od 8 do 21 rokov) v neobvyklom prírodnom prostredí. Okrem letných táborov organizuje aj vlastné projekty zamerané na ochranu životného prostredia a na zlepšenie podmienok voľno-časových aktivít detí a mládeže.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM