Rôzne Správy

Kontroverzný kandidát na primátora Ján Mrva dostal dobrý job! Bez výberového konania

OĽaNO čelí už dlhšie kritike za to, že lukratívne úrady obsadzuje svojimi ľuďmi. Ján Mrva je tiež členom hnutia a neprešiel výberovým konaním.

Ilustračný obrázok k článku Kontroverzný kandidát na primátora Ján Mrva dostal dobrý job! Bez výberového konania
Zdroj: TASR

Ján Mrva pôsobil ako starosta mestskej časti Vajnory a v ostatných komunálnych voľbách kandidoval na primátora Bratislavy. Pohorel pravdepodobne aj preto, že na liberálnu Bratislavu mal veľmi kontroverzné vyjadrenia smerom k homosexuálom a tiež rád šíri rôzne konšpiračné teórie. Mrva kandidoval za OĽaNO aj do parlamentu, no ani tam neuspel.

Dočkal sa

Teraz sa na Jána Mrvu, ktorý sa ostatné dva roky veľmi nevedel uplatniť, usmialo šťastie. Ako upozornil portál Aktuality.sk stal sa predsedom Úradu geodézie, kartografie a katastra. Dokopy si príde na takmer 5 tisíc eur. Jeho plat bude mesačne predstavovať 3 276 eur a paušálne náhrady dosiahnu 1 623 eur! Na post ho dosadil minister hospodárstva Ján Mičovský (tiež OĽaNO) bez výberového konania.

Odborník?

Ján Mrva by mal téme rozumieť. Študoval na Slovenskej technickej univerzite odbor geodézia a kartografia a podľa Aktualít na úrade v 90. rokoch minulého storočia chvíľu aj pracoval.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM