KAW Rôzne

Kontajnery v plameňoch: V Bratislave zhorí až 8 zberných nádob mesačne

Zhorené kontajnery spôsobujú desaťtisícové škody.

Ilustračný obrázok k článku Kontajnery v plameňoch: V Bratislave zhorí až 8 zberných nádob mesačne
4
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Najmä po Silvestri a novoročných oslavách sa na sociálnych sieťach objavili fotografie zničených kontajnerov. Niektoré zhoreli takmer celé, iné boli z veľkej časti roztavené.

Desaťtisícové škody

Situácia sa opakuje každý rok, a nielen na Silvestra. V roku 2019 spoločnosť OLO a.s. evidovala v hlavnom meste až 36 kusov zhorených kontajnerov na zmesový komunálny odpad, 51 kusov zberných nádob na triedený odpad a 4 kusy „zvonov“ na sklo.

„Na území hlavného mesta teda v priemere zhorí 7 až 8 zberných nádob mesačne,“ informovala Bratislava24.sk Linda Golejová z OLO a.s.

Škody vzniknuté požiarom sa tak šplhajú do päťciferných čísel. „Celková vzniknutá škoda za zhorené zberné nádoby v roku 2019 predstavuje čiastku cca 16 700 eur bez DPH,“

Tento rok už zhoreli 3 veľké zberné nádoby na triedený odpad. Dve na plast naša redakcia odfotografovala napríklad aj na Osuského ulici v Petržalke. Kontajnery (na fotografii) vzbĺkli tak, že z nich zostali iba kolieska zo spodku nádoby.

O zhorených nádobách OLO a.s. informujú zväčša posádky smetiarskych áut. Ohlásiť zhorené nádoby však môžu aj obyvatelia. „Nakoľko odvozy vykonávame v zmysle harmonogramu a môže sa stať, že nádoby zhoria v inom, nie odvoznom dni, je dobré keď správca objektu, príp. obyvateľ zašle na zákaznícke centrum oznámenie o zničených zberných nádobách,“ pripomína Golejová.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM