Rôzne Správy

Koniec zápachom v MHD? Dopravný podnik testuje v autobusoch "voňavky"

Nepríjemný zápach vo vozidlách MHD odrádza mnohých Bratislavčanov od cestovania verejnou dopravou. Dopravný podnik preto prichádza s originálnou novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Koniec zápachom v MHD? Dopravný podnik testuje v autobusoch "voňavky"
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

V Bratislave to nie je nič nezvyčajné. Nastúpite do autobusu či električky a do nosa vám udrie závan potu alebo zápach neprispôsobivých indivíduí. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa mnohí radšej vyhýbajú cestovaniu v preplnenej MHD-čke.

Voňavá aróma

Snahou Dopravného podniku Bratislava (DPB) je vyriešiť tento problém a skoncovať s nepríjemnými zápachmi vo vozidlách.

Od augusta preto testuje zariadenie na šírenie voňavej arómy. „Rozhodli sme sa otestovať toto zariadenie a spríjemniť tak cestujúcej verejnosti čas strávený vo vozidlách MHD,“ pre Bratislava24.sk povedala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Zatiaľ len v 2 autobusoch

Zásobníky na šírenie vône sú namontované zatiaľ len v dvoch autobusoch. Či budú nainštalované aj v ďalších vozidlách, sa dozvieme až po ukončení testovania. „To plánuje DPB ukončiť v priebehu septembra a následne sa rozhodne, či pristúpi k prevádzkovaniu týchto zariadení,“ vysvetlila Volfová.

Novinku si všimol aj portál imhd.sk, ktorý sa v ankete pýta cestujúcich, či by privítali takéto osviežovače vzduchu aj v ďalších vozidlách. Kladne pritom odpovedalo až 60 percent zo všetkých respondentov. A čo si myslíte vy?

Zdroj: DPB, a. s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM