Rôzne

Koniec nudy! V Rači vznikne komunitné centrum pre mladých

V Rači vznikne vďaka OZ Stará jedáleň bezpečný a otvorený priestor na trávenie voľného času pre staršie deti a mladých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Koniec nudy! V Rači vznikne komunitné centrum pre mladých
3
Galéria
Zdroj: OZ Stará jedáleň

Na bratislavskom sídlisku Krasňany vznikne unikátne miesto pre mladých ľudí dostupné pre všetkých. Bude poskytovať bezpečný a otvorený priestor na trávenie voľného času pre staršie deti a mladých ľudí.

„Budú sa môcť zapájať do rôznych voľnočasových aktivít v bezpečnom prostredí, ale bude im poskytovaná aj kvalifikovaná podpora v záťažových životných situáciách,“ povedala pre Bratislava24.sk poslankyňa Miestneho zastupiteľstva Bratislava-Rača Lenka Antalová Plavuchová.

Rozvoj miestnej komunity

Mestská časť získala do dlhodobého prenájmu budovu bývalej jedálne pri Strednej škole masmediálnej komunikácie na Kadnárovej ulici. "Budova je vo veľmi zlom stave, neslúži svojmu účelu vyše 12 rokov. Čaká nás rozsiahla rekonštrukcia a získanie financií na realizáciu celého projektu,“ vysvetľuje poslankyňa.

V Rači chce OZ vybudovať miesto pre mladých, kde sa nebudú nudiť a kde sa dozvedia a naučia to, čo škola nezvláda. Komunitné centrum im poskytne bezpečný priestor a zázemie na stretávanie sa, vymýšľanie a realizáciu odvážnych nápadov.

„Zrekonštruujeme nevyužívanú budovu starej jedálne, sprístupnime exteriér budovy a vytvoríme nový verejný priestor, kde nájdu svoje miesto rôzne skupiny mladých, kde sa radi zastavia, stretnú, kde sa „dá niečo robiť“ a to niečo si môžeme vyberať z mnohých možností. Myslíme si, že keď sa budú môcť mladí (13+ roční) stretávať a nebude to škola alebo organizovaný krúžok, tak vzniknú nápady,“ hovorí poslankyňa.

Príďte na čajík

Ak sa chcete v sobotu 26. novembra dobre najesť, stretnúť sa s ľuďmi z OZ, konečne vidieť, kde je Stará jedáleň, príďte na horúci drink a veľmi dobré jedlo. Jednodňová reštaurácia zo záhradky je presťahovaná na ulicu, aby ste videli priestor, kde vznikne komunitné centrum Stará jedáleň.

Menu je zatiaľ tajomstvom, ale všetky jedlá budú horúce a varené s láskou. Viac info nájdete TU.

Stará jedáleň vznikla ako iniciatíva aktívnych obyvateľov Krasňan a spolupráce medzi tromi organizáciami, ktoré v Rači dlhodobo pôsobia: Mládež ulice, Rodinné centrum Ráčik a OZ Varianty.

Komunitné centrum v Rači
3
Galéria
Zdroj: OZ Stará jedáleň
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM