Rôzne

Koncom roka môže Bratislava dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov

Bratislava tri roky za sebou prepisuje rekordy v návštevnosti. Koncom tohto roka môže dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Koncom roka môže Bratislava dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov
18
Galéria
Zdroj: TASR

Do Bratislavy prichádzajú podľa štatistík najmä turisti z Česka, Nemecka, Rakúska, Anglicka i Poľska. Na tlačovej konferencii o tom informovali primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal a predsedníčka predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) Alžbeta Melicharová.

Nárast návštevníkov

Za prvých sedem mesiacov tohto roka zaznamenali nárast návštevníkov Bratislavy o vyše osem percent a prenocovania stúpli takmer o šesť percent. „Pre mňa je to potvrdenie, že to robíme dobre, funguje spolupráca mesta i našej turistickej organizácie a zlepšuje sa kvalita mesta. Sme si vedomí, že Bratislava potrebuje turistov, preto vyvíjame úsilie, aby o nás vedeli. Vytvárame prostredie, kde sa cítia dobre a sú spokojní,“ povedal Nesrovnal.

Medzi skokanov v sledovanom období patria turisti z Činy a Izraela, ich nárast návštevnosti je aj viac ako 50-percentný. Bratislavu spoznávajú aj turisti z Peru, Mongolska, Haiti, Singapuru či Iránu.

„Úspech letnej sezóny dokazujú čísla z našich informačných centier, podľa ktorých sme v mesiacoch máj až september vybavili takmer 64 000 dopytov, čo predstavuje nárast oproti rovnakému obdobiu minulého rok až o 11,2 percenta. Komentovaných prehliadok mesta sme zorganizovali o 38,3 percenta viac,“ priblížila Melicharová s tým, že stúpol aj predaj turistickej karty Bratislava Card.

Bratislava má čo ponúknuť

Hlavné mesto a BTB tvrdia, že Bratislava a jej okolie má čo turistom ponúknuť. Okrem korunovačnej histórie, zaujímavých podujatí gastronómie môže návštevníkov prekvapiť aj blízkosť mesta k prírode. BTB preto dnes predstavila aj materiál s názvom Zelená Bratislava. Zhrnula v ňom najznámejšie mestské parky i záhrady a možnosť trávenia voľného času v meste.

„Nevynechali sme ani najnovšie atrakcie mesta ako domčeky na stromoch či rozhľadňu. Nájdeme tam Dunaj aj Moravu a na svoje si prídu i cyklisti. Vytvorili sme brožúru, ktorá ukazuje, aký poklad majú ľudia okolo seba,“ vysvetlila Melicharová.

Turisti v Bratislave
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM