Webnoviny - Kultúra

Koncertom si uctia speváka Jiřího Schelingera

Speváci, speváčky a hudobné skupiny z Česka i Slovenska si 13. apríla uctia pamiatku českého rockového speváka Jiřího Schelingera. Podujatie sa bude konať v deň 30. výročia jeho tragického úmrtia v Bratislave.

Na koncerte s názvom Jiří Schelinger – Česko-Slovenská pocta 2011 v športovej hale Pasienky vystúpia po 19:00 Gladiator, Marián Greksa, Petr Kolář, Aleš Brichta, Ladislav Křížek, Leona Šenková, Miloš Dodo Doležal, Honza Toužimský, Alkehol, Viktor Dyk, David Spilka, František Ringo Čech so skupinou Shut Up! a Petra Janů. František Ringo Čech vo svojom 30-minútovom bloku pripomenie najúspešnejšie obdobie spolupráce s Jiřím Schelingerom.

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj jeho videoklipy a jeho hity predstaví skupina Schelinger 2011 zostavená zo štúdiových muzikantov, ktorá bude sprevádzať niekoľkých sólistov. Na pódiu nebude chýbať ani gitarista Stanislav Kubeš, kedysi pilier Schelingerovej skupiny. Takmer trojhodinovú šou zakončia skladbami Šípková Ruženka a Nám se líbí. Najlacnejšie vstupenky na podujatie sa v sieti Ticketportal predávajú za 14 eur.

Jiří Schelinger by 6. marca oslávil 60. narodeniny, spevák sa však dožil iba tridsiatky. Interpret hitu Holubí dům zomrel za dosiaľ nevyjasnených okolností po skoku z bratislavského Starého mosta do Dunaja 13. apríla 1981. Jeho mŕtve telo vylovili 7. mája 1981 pri obci Horný Bar. Na scéne pôsobil Jiří Schelinger približne 10 rokov a za ten čas sa stal legendou československej hud­by.

Zdroj: WEBNOVINY/SITA Foto: SITA/AP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM