Ľuba Lesná Rôzne

Komplikovaná doprava: Nábrežie smerom na Karlovu ves stále neprejazdné

Následky víkendových dažďov naďalej komplikujú dopravu v hlavnom meste. Kvôli zosuvu svahu a stromov na vozovku zostáva až do odvolania neprejazdné Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu od tunela pod hradným kopcom v smere na Karlovu Ves.

Ilustračný obrázok k článku Komplikovaná doprava: Nábrežie smerom na Karlovu ves stále neprejazdné
Zdroj: TASR

Polícia preto odporúča na prejazd do Karlovej Vsi využiť Most Lafranconi.

Mimoriadna situácia

„Dĺžka zosuvu je okolo 15 metrov, pričom časť zeminy, blata a polámaných stromov sa zosunula na cestu na nábreží. Žižkova ulica, ako aj časť nábrežia boli hneď po zosuve uzatvorené,“ uviedla hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová. Na mieste sa dnes podľa jej slov stretli všetci kompetentní vrátane starostky Tatiany Rosovej a o desiatej hodine vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Geologický prieskum

Na ceste budú umiestňovať betónové zábrany, ktoré majú v čo najkratšom čase sprejazdniť komunikáciu na nábreží. „Zároveň sa okamžite začalo s geologickým prieskumom, ktorý by mal byť hotový v priebehu niekoľkých dní. Na základe výsledkov sa rozhodne o spôsobe definitívneho zabezpečenia svahu,“ povedala Obuchová.

Žižkova ulica uzavretá

Žižkova ulica zostáva uzatvorená, pričom ide o príjazdovú cestu pre obyvateľov jedného z Troch vežiakov na nábreží. V súčasnosti preto hľadá mestská časť v spolupráci s investorom dočasné riešenie pre obyvateľov.

Devínska cesta – voľný jeden jazdný pruh

Na Devínskej ceste v smere z Karlovej Vsi na Devín v úseku za Riviérou je v súčasnosti aj naďalej premávka vedená v jednom jazdnom pruhu. Dôvodom je zosunutá pôda a možný zosuv stromov po celom úseku Devínskej cesty, upozornil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Električky už jazdia

Bratislavský dopravný podnik (DPB) dnes obnovil premávku električiek liniek č. 4, 5 a 9 do Karlovej Vsi. „Komunikácia na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu pred Parkom kultúry smer Mlynská dolina je naďalej pre dopravu uzavretá. Autobusy liniek č. 28, 29, 30, 31, 37 a 39 premávajú odklonom, cez Most SNP – Einsteinovu a Most Lafranconi. Zastávky Chatam Sófer, Park kultúry a Lafranconi nie sú týmito linkami obsluhované,“ informuje DPB.

Neprejezadná aj Pezinská cesta

Problémy nespôsobuje voda iba v hlavnom meste, ale aj v okolí. Z dôvodu zvýšenej úrovne stojatej vody na vozovke je v súčasnosti úplne neprejazdná Pezinská ulica v obci Chorvátsky Grob. Na mieste sú podľa Szeiffa policajti, ktorí odkláňajú premávku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM