KAW Správy Samospráva

Kolibu bez ROMANTICKÝCH altánkov si možno predstaviť len ťažko. "Strážia" les už desaťročia

Jeseň v Bratislavskom lesoparku je nádherná. K príjemnému stráveniu času v prírode prispievajú aj altánky, v ktorých môžete piknikovať alebo sa skryť pred dažďom.

Ilustračný obrázok k článku Kolibu bez ROMANTICKÝCH altánkov si možno predstaviť len ťažko. "Strážia" les už desaťročia
8
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Romantické výhľady na Železnej studničke a Kolibe si už bez altánkov ani nevieme predstaviť. Okrem toho, že príjemne spestrujú panorámu, neraz nás ochránili pred dažďom či mokrým snehom.

Poctivý šindeľ

Ich drevené náručie tiež poskytuje oddych výletníkom alebo slúži ako zázemie pri opekačke. Skôr narodení Bratislavčania si na tento typ altánkov pamätajú ešte z čias socializmu.

Jeden takýto symbol lesoparku stál aj neďaleko hornej stanice lanovky. V minulosti však spustol a ostal z neho len kamenný základ. Organizácia Mestské lesy v Bratislave (MLB) to nenechala tak a pustila sa do práce. „Altánok sme počas leta postavili nanovo, vnútri nájdete stôl aj sedenie, vedľa je ohnisko. Na strechu sme použili klasický drevený šindeľ, posledné roky sa totiž využívala síce lacná, no nepekná asfaltová krytina,“ pochválili sa MLB na sociálnej sieti.

Jeseň na Kolibe si teda môžete užiť v jej plnej farebnej nádhere. A keby sa zrazu spustil dážď?! Nevadí, altánky sú vždy po ruke.

Altánky v Bratislavskom lesoparku
8
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM