Nina Táborská Samospráva

Knižnice v bratislavskom Novom Meste pretvárajú študenti

Tretiaci zo školy úžitkového výtvarníctva pripravili sériu architektonických návrhov, ktoré sa stali predlohou pre interiér knižnice. Študenti vypracovali tieto návrhy ako svoje ročníkové práce, čerpať sa z nich bude aj pri plánovej prestavbe centrálnej knižnice na Pionierskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Knižnice v bratislavskom Novom Meste pretvárajú študenti
Zdroj: Webnoviny.sk

Dizajn dvoch knižníc v bratislavskom Novom Meste pomôžu vytvoriť aj študenti. Informoval novomestský hovorca Marek Tettinger.

Práce, ktoré študenti vypracovali, ako potvrdila riaditeľka Knižnice Bratislava – Nové Mesto Jana Vozníková, „vychádzajú z dispozičného riešenia a parametrov knižničných priestorov. Sú veľmi zaujímavé práve použitím viacerých atypických prvkov a farebných kombinácií.“

Práce Simony Svitkovej, Zuzany Bartovej a Henriety Sasovej boli použité ako predlohy pre interiér novej pobočky novomestskej knižnice na Nobelovej ulici, ktorá je v budove spoločenského domu Vernosť. Otvoriť by sa mala už budúci mesiac.

Z návrhov študentov sa bude čerpať aj pri plánovej prestavbe centrálnej knižnice na Pionierskej ulici. Ako predloha pre interiér oddelenia beletrie pre dospelých bude použitá práca Márie Mackovej.

Študentské práce si môžete prezrieť vo vstupných priestoroch nákupného centra na Vajnorskej ulici. Výstava potrvá do 30. septembra.

O rekonštrukcii interiéru detského knižnično-informačného centra knižnice na Pionierskej, ktorá je v pláne v roku 2015, budú môcť rozhodnúť aj občania.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM