Kultúra

Kiná a divadlá nefungujú: Do galérie však ísť môžete!

Návštevou galérie si oddýchnete a podporíte kultúru, ktorá to v týchto časoch naozaj potrebuje.

Ilustračný obrázok k článku Kiná a divadlá nefungujú: Do galérie však ísť môžete!
4
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenská národná galéria (SNG) je aj za prísnych pandemických opatrení naďalej otvorená pre verejnosť.

Do galérie iba s rúškom

„Podujatia k výstavám sme, žiaľ, museli zrušiť alebo presunúť, návštevu galérie si však aj naďalej viete vychutnať v bezpečí a pohodlí,“ informuje SNG na svojej webstránke.

Vstup do galérie je podmienený správne nasadeným rúškom, dezinfekcia je v SNG zabezpečená na všetkých jej pracoviskách po celom Slovensku. „Veríme, že návštevou galérie si oddýchnete a podporíte kultúru, ktorá to v týchto časoch naozaj potrebuje,“ uvádza galéria na svojej stránke.

Ó, šaty!

Aktuálne si môžete v SNG pozrieť aj výstavu Ó, šaty! Po projekte Nech šije! z roku 2017, ktorý ponúkol rozsiahly pohľad na módu socialistického Československa, sa tak galéria opäť vracia k téme obliekania. Tentoraz k módnemu návrhu – spoločenské šaty v podaní desiatky slovenských odevných dizajnérov.

Verejnosť si tak môže na jednom mieste pozrieť diela, pod ktoré sa podpísali Maja Božovič Bažik, Pavol Dendis, Boris Hanečka, Marcel Holubec W, Martin Hrča, Lukáš Krnáč, Michaela Ľuptáková, Andrea Chrastinová Pojezdálová, Lenka Sršňová, Mária Štraneková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM