Nina Táborská Hokej

KHL: Slovan vyhral na domácom ľade 5:1 nad lotyšským klubom Dinamo Riga

Hokejisti Slovana Bratislava zaznamenali už tretí triumf v rade. V drese súpera nastúpili aj dvaja slovenskí legionári - obranca Milan Jurčina a útočník Marcel Hossa. Hokejisti Slovana mali prvú tretinu ako z rozprávky. V tabuľke Západnej konferencie súťaže figurujú s 18 bodmi na 5. mieste.

Ilustračný obrázok k článku KHL: Slovan vyhral na domácom ľade 5:1 nad lotyšským klubom Dinamo Riga
Zdroj: TASR

„Belasí“ rozhodli o svojom víťazstve už v prvej tretine, ktorú vyhrali vysoko 4:0. V úvode sa ubránili početnej presile hostí a potom v rozpätí desiatich sekúnd strelili dva góly z hokejok Jegliča a Vondrku.

Vondrka pridal tretí presný zásah do siete Dinama pri presilovke a vynikajúcu dvadsaťminútovku zavŕšil štvrtým gólom vo vlastnom oslabení Murley. Rižanom sa podarilo znížiť v 40. minúte, keď výborného Janusa nakoniec prestrelil Videll, no ďalšie góly už nepridali. V závere ešte vylepšil skóre Hudáček.

Zostavy:

Slovan Bratislava: Janus – Sersen, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Starosta – Nagy, Murley, Vondrka – Netík, Surový, Bartovič – Jeglič, Tičar, Hudáček – Ölvecký, Šťastný, Luntner

Dinamo Riga: Sedláček – Cibulskis, K. Redlihs, Pujacs, Genoway, Jurčina, Sotnieks, Augstkalns – M. Redlihs, Videll, Darzinš – Skvorcovs, Ščastlivyj, Hossa – Indrašis, Bičevskis, Meija – Cipulis, Upitis, Bukarts

Slovan teraz čaká trojzápasová séria na ihriskách súperov. Najbližší duel odohrajú v pondelok 6. októbra o 17.30 h na ľade nezdolaného lídra celej súťaže SKA Petrohrad. O dva dni neskôr si zmerajú sily opäť s Dinamom Riga a o ďalšie dva ich privíta Dinamo Minsk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM