Nina Táborská Hokej

KHL: Slovan podľahol Traktoru 2:3. Prehral tak štvrtý zápas za sebou

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige štvrtý zápas za sebou. Zverenci fínskeho kormidelníka Petriho Matikainena podľahli v sobotu v Čeľabinsku domácemu Traktoru 2:3. Najbližším súperom Slovana bude v pondelok Jugra Chanty-Mansijsk.

Ilustračný obrázok k článku KHL: Slovan podľahol Traktoru 2:3. Prehral tak štvrtý zápas za sebou
Zdroj: TASR

Slovan sa predstavil v Čeľabinsku v prvom zo štvorice stretnutí, ktoré odohrá na tripe s mužstvami z Východnej konferencie. Do zostavy Bratislavčanov sa po päťzápasovej prestávke zavinenej zranením vrátil útočník Nedorost, bránku domácich po prvý raz v sezóne hájil kanadský gólman Garnett.

Skóre sa menilo už v úvodnej minúte. Bartovič obišiel domácu bránku, na jeho prihrávku síce nedočiahol Surový, ale Netík už áno a Slovan viedol 1:0. Hostí vedúci gól povzbudil a v prvej tretine mali viac z hry. Následne mal dobrú šancu White, potom nebezpečne strieľal opäť Netík, ale Garnett bol pozorný. Domáci sa rozohrávali iba veľmi pomaly. Ich prvú výraznejšiu šancu mal v 12. minúte po Popovovej prihrávke Růžička, Janus však Slovan podržal.

Tlak hostí pokračoval aj naďalej, ale „belasí“ sa trápili v koncovke, za čo pykali v závere prvého dejstva. Čistovovu ľahkú strelu šikovne tečoval Bulis a skackajúci puk prešiel Janusovi pomedzi betóny.

Začiatok druhej tretiny patril Traktoru, ktorý povzbudený vyrovnávajúcim gólom zatlačil Slovan a mal aj šance. Hostia však postupne vyrovnali hru, v dobrých príležitostiach neuspeli Surový i Vondrka. V polovici stretnutia mal Slovan ideálnu šancu dostať sa do vedenia, keď bol pri samostatnom nájazde faulovaný Bartovič a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie.

Kapitán „belasých“ však zoči-voči Garnettovi neuspel, keď jeho kľučku do bekhendu vytlačil domáci brankár ľavým betónom. Slovan sa predsa len ujal vedenia po druhý raz v zápase, keď Fosterovu tvrdú strelu od modrej šikovne tečoval Jeglič a puk skončil za Garnettovým chrbtom – 1:2. Hostia si však tesný náskok opäť neudržali.

V 37. minúte za zbytočný faul v útočnom pásme putoval druhýkrát v zápase na trestnú lavicu Hudáček. Po peknej kombinácii Popova a Glinkina hľadal druhý menovaný pred bránkou voľného Růžičku, puk sa k nemu však nedostal, keďže si ho do vlastnej siete zrazil Sersen – 2:2.

Domáci nadviazali na vyrovnávajúci gól v úvode tretej tretiny, keď nikým nekrytý Kokujov mieril presne do ľavého horného rohu Janusovej bránky – 3:2. Slovan v snahe o tretí gól následne prevzal iniciatívu, ale jeho tlak bol iba platonický a bez šancí.

Naopak, klincom do rakvy mohol byť presný zásah Panova, tesne však po prihrávke Popova minul prázdnu bránku Slovana. Traktor si už do záveru tesný náskok udržal a slovenskému súperovi pripravili štvrtú prehru za sebou.

„Je to pre nás ťažká prehra, pretože náš výkon bol dobrý. Dnes, najmä v prvej a druhej tretine, sme dobre korčuľovali, boli dôrazní pred bránou, vytvorili si tlak a mali dostatok šancí na skórovanie. Dvakrát sme vyhrávali, domáci vždy dokázali odpovedať. Bohužiaľ, na strelenie gólu potrebujeme až príliš veľa príležitostí. Myslím, že sa v zápasoch zlepšujeme, no súťaž je veľmi kvalitná, slabý súper tu nie je, preto musíme podávať v stretnutiach ešte lepšie výkony a to na všetkých postoch,“ zhodnotil Petri Matikainen, tréner Slovana.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM