Samospráva

Kedy spustia električky na most? Župa čaká na doklady od mesta

Pokiaľ bude na Starom moste všetko v poriadku, prvé električky budú čakať už len na zákonné lehoty. Odviezť po moste by sme sa tak mohli už v júli.

Ilustračný obrázok k článku Kedy spustia električky na most? Župa čaká na doklady od mesta
Zdroj: TASR

Tento štvrtok sa na bratislavskom Starom moste uskutoční miestne zisťovanie. Prítomné musia byť všetky dotknuté orgány aj združenia. Okrem mesta a zástupcov BSK si budú stavbu prechádzať aj zástupcovia okresných úradov, Slovenského zväzu telesne postihnutých, Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Inšpektorátu práce a aj z Ministerstva životného prostredia, Dopravného úradu a Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta SR Bratislavy.

Ak bude realizácia podľa projektovej dokumentácie a budú odovzdané všetky doklady ku kolaudácii, prvé električky budú čakať už len na zákonné lehoty. Bratislavský samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad pre električkové a trolejbusové dráhy však ešte nedostal od mesta všetky doklady ku kolaudácii.

„Župa ráta s tým, že k chodcom a cyklistom na Starom moste sa veľmi rýchlo pridajú aj električky, aby sa oba brehy opäť spojili. Pokiaľ nebudú na Starom moste a v MČ Petržalka zistené závažné skutočnosti, pri ktorých by bola ohrozená bezpečnosť cestujúcich a premávky, župa vydá kolaudačné rozhodnutie na skúšobnú prevádzku. Zároveň veríme, že aj mesto dodá všetky dokumenty, ktoré nám ešte stále chýbajú,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Zložitý proces

Ak bude mať Bratislavský samosprávny kraj k 26. máju 2016 dňu všetky kladné stanoviská dotknutých orgánov a všetky doklady, ktoré musí zabezpečiť navrhovateľ a teda hlavné mesto, zastúpené splnomocneným METRO Bratislava, v takom prípade je možné vydať povolenie na dočasné užívanie a skúšobnú prevádzku v pondelok 30. mája 2016.

Rozhodnutie bude doručované verejnou vyhláškou a bude opätovne zverejnené na elektronickej úradnej tabuli BSK, taktiež na úradných tabuliach mesta, Starého Mesta a Petržalky po dobu 15 dní. Ďalších 15 dní majú dotknuté strany možnosť na podanie odvolania. Až potom je možné na rozhodnutie Bratislavského samosprávneho kraja potvrdiť právoplatnosť a je možné začať skúšobnú prevádzku. Pri splnení všetkých zákonných lehôt sa tak môže stať začiatkom júla.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Bratislavčania sa dočkali! Po novom Starom moste už prejdú chodci i cyklisti

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM