Nina Táborská Samospráva

KDH pravicová strana? Nie som si istý, hovorí predseda Siete Procházka

Predseda Siete Radoslav Procházka je na pochybách. Nevie, či po rôznych spoluprácach so Smerom-SD môže KDH považovať za skutočnú pravicovú stranu.

Ilustračný obrázok k článku KDH pravicová strana? Nie som si istý, hovorí predseda Siete Procházka
Zdroj: TASR

Reagoval tak na otázku, prečo Tatianu Kratochvílovú prezentuje ako kandidátku pravice na post bratislavského primátora, keď napríklad KDH podporuje Milana Kňažka.

„Ako rodený Bratislavčan som s výberom medzi faktickým kandidátom Smeru-SD a faktickým kandidátom KDH nemohol byť spokojný,“ týmito slovami okomentoval Procházka kandidatúru Milana Kňažka s podporou KDH a Milana Ftáčnika, ktorého podporuje ľavicový Smer-SD.

Podporiť Tatianu Kratochvílovú sa Sieť rozhodla spolu s SDKÚ-DS, Mostom–Híd a SaS. „Jej kandidatúra je postavená na obsahu, na odbornej službe ľuďom, ktorú dokáže poskytnúť,“ vyhlásil Procházka.

Ako chce Sieť v priebehu dvoch mesiacov predstaviť bratislavským voličom relatívne neznámu kandidátku, predseda Siete odpovedal, že ťažisko kampane nebude postavené na bilbordoch.

Sieť je nová strana, ktorá má ako prezradil R. Procházka ambície predovšetkým v Bratislave, Košiciach, Prievidzi, Martine a Prešove. „Sú miesta, kde sme silnejší a miesta, kde sme slabší. Ale gravituje to k richtárskej prísahe, že jediným klientom Siete sú ľudia, ktorí tu žijú,“ uzavrel Procházka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM