Rôzne Správy

Kde nás ošetria počas Vianoc? Fungovať budú tieto bratislavské pohotovosti

Poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti počas vianočných sviatkov a Nového roka bude zabezpečené v plnom rozsahu a nepretržite.

Ilustračný obrázok k článku Kde nás ošetria počas Vianoc? Fungovať budú tieto bratislavské pohotovosti
Zdroj: TASR

Lekárska pohotovosť bude počas Vianoc zabezpečená v najväčšej slovenskej nemocnici – v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB). O detských pacientov sa v prípade potreby postarajú v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH).

24 hodín

Ako uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská, urgentnú zdravotnú starostlivosť poskytnú, ako zvyčajne, na všetkých pracoviskách, a to na centrálnom prijímacom oddelení v Ružinove a urgentných príjmoch v Nemocnici akad. L. Dérera na Kramároch, v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke a v príjmových ambulanciách v Nemocnici Staré Mesto.

Hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická informovala, že aj tu sú pripravení postarať sa o všetkých pacientov, ktorí budú pomoc potrebovať. Počas vianočných a novoročných sviatkov sa o detských pacientov na oddelení urgentného príjmu (OUP) počas dňa postará päť lekárov – pediatrov v pediatrických ambulanciách a dvaja chirurgovia v chirurgickej ambulancii.

„Traja pediatri budú slúžiť nepretržite 24 hodín a v ambulantnej pohotovostnej službe v rámci ordinačných hodín od 7.00 h do 22.00 h jeden lekár a vo frekventovanom čase od 12.00 h do 17.00 h dvaja lekári. V noci to budú traja pediatri a jeden chirurg,“ doplnila s tým, že rovnako bude postarané o všetkých pacientov hospitalizovaných na klinikách.

Ambulantná pohotovosť

K dispozícii bude aj ambulantná pohotovosť, ktorá rieši akútne a náhle zmeny zdravotného stavu bezprostredne neohrozujúce život pacienta. Funguje v pracovné dni od 16:00 hod do 22:00 hod. a cez víkendy a sviatky od 7:00 do 22:00 hodiny.

„V Bratislave ju pre dospelých poskytuje spoločnosť NOVAPHARM, s.r.o., v ambulancii, ktorú nájdete v Železničnej nemocnici s poliklinikou na Šancovej 110, ako aj spoločnosť MED STAR, s.r.o. v petržalskej Poliklinike na Strečnianskej 13. Pre detských pacientov nájdu rodičia pomoc na Kramároch v Národnom ústave detských chorôb na Limbovej cez sviatky a víkendy od 7:00 do 22:00 a v pracovné dni od 16:00 do 22:00 hodiny,“ uviedla hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman.

Zuby

Ak by sa počas sviatočných dní objavili nepríjemnosti so zubami, zubno-lekársku pohotovostnú službu poskytujú v bratislavskom regióne štyri zubné ambulancie.

„Je to DENTA Group, s.r.o. na Drieňovej 38, STOMAMED, s.r.o. na Laurinskej 16, zubná pohotovosť na Krížnej 44 a 24Dental s.r.o. na Bajkalskej 9,“ dodala Lucia Forman.

Viac informácií o ordinačných hodinách pohotovostí a mieste prevádzky nájdete na webe Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Zoznam pohotovostných lekárni nájdete" tu":Zoznam lekární, ktoré budú mať pohotovosť počas vianočných sviatkov je k dispozícii tu:https://bratislavskykraj.sk/…tne-lekarne/.

Zdravotníctvo v čase pandémie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM