Nina Táborská Rôzne

Káva a motorky? Skvelá kombinácia! V Bratislave pribudol nový multifunkčný priestor

Zaujímavý a celkom nový koncept v Bratislave. Štúdio, kaviareň, obývačka a všeličo iné v jednom. V týchto priestoroch vás čakajú workshopy, rôzne podujatia a akcie. Navyše, okrem kávy tu môžete stretnúť aj rôzne známe tváre, či pokochať sa moderným dizajnom.

Ilustračný obrázok k článku Káva a motorky? Skvelá kombinácia! V Bratislave pribudol nový multifunkčný priestor
Zdroj: Dnes24.sk

Na Martinengovej ulici v bratislavskom Starom Meste vznikol celkom odlišný priestor pre Bratislavčanov. Bratislava24.sk sa bola pozrieť, čo všetko tu nájdete.

Celé priestory patria Jumpcat – kreatívnej produkčnej spoločnosti, ktorá poskytla tri izby projektu The Room. Ide o komplex, v ktorom sa nachádza kaviareň, multifunkčné štúdio, interaktívne izby, a tiež ďalšie priestory, ktoré sa dajú využiť na rôzne eventy (vernisáž, teambuilding, školenie, …).

Doteraz tu fungovalo štúdio, v marci pribudla aj štýlová kaviareň, ktorá presne zapadá do celého komplexu. „Začali sa tu zbiehať ľudia, a tak sme vytvorili aj kaviareň. Nie je len naša, okrem nás je v tom The Room a ešte jedna osoba, Erika, ktorá sa o ňu stará. Okrem toho tu nájdete aj zvukové štúdio a plánujeme aj rôzne iné novinky,“ vysvetlil pre Bratislava24.sk Slavomír Jasaň, Sales & Marketing manager kreatívnej produkčnej spoločnosti Jumpcat.

Práve táto spoločnosť je tu už druhým rokom. Pre bežného človeka doteraz bola viacmenej nedostupná. Využívajú ju predovšetkým rôzni umelci. Priestory sa však teraz s príchodom novej kaviarne Štvrť priblížia širokej verejnosti.

„V štúdiu sa točí, fotí a teraz sme ho prispôsobii aj na to, aby sme tu mohli robiť eventy akéhokoľvek druhu. Cieľom je, aby sme každý priestor využili,“ povedal Jasaň a dodal: „Komplex sa tak stal dostupným aj pre bežných ľudí a navyše, keď tu mávame nejaké fotenie alebo natáčanie, káva vždy dobre padne aj umelcom a nám.“

Tento víkend sa tu konalo neobvyklé podujatie pod názvom Bikes&Coffee. Okrem toho, že návštevníci mali možnosť vidieť naozaj krásne stroje (bikes) a vychutnať si dobrú kávu (coffee), motorkári si mohli kúpiť špeciálne oblečenie vyrobené priamo pre nich.

„Navrhujeme a vyrábame prvé slovenské kevlarové rifle. Na Slovensku navrhnuté aj vyrobené. Naše veci nevyzerajú ako motorkárske. Rovnako tak aj rifle vyzerajú ako úplne normálne nohavice a nikto na pohľad nevie, že je tam kevlar. Ten chráni motorkára, ak náhodou spadne. Neprederie sa. Ide o špeciálny materiál, ktorý používajú napríklad požiarnici, robia sa z neho nepriestrelné vesty a podobne. Vyrábame teda ochranné a dizajnovo výnimočné nohavice,“ prezradil nám Juraj Kováč z KLM Wear, ktorý spoločne s ďalšími troma ľuďmi toto špeciálne oblečenie vyrába.

Motorkárov si možno i vy predstavujete v bundách s kožennými strapcami, smrtkou na chrbte a šatkou na hlave. O tom, že motorkári chcú byť tiež štýloví, sme sa presvedčili aj v sobotu. V KLM Wear okrem spomínaných nohavíc vyrábajú aj tričká, a ako nám prezradil J. Kováč, chystajú aj bundy.

Viac o multifunkčnom priestore vám prezradíme už vo štvrtok, po oficiálnej otváracej párty. „Chystáme tu napríklad aj detské divadielka, stand-upy, rôzne akcie a podujatia,“ povedal Jasaň na záver.

Prečítajte si tiež: Bratislava žije kávou! Svedčí o tom hneď niekoľko skutočností, kde vám pripravia najlepšiu?

Bikes&Coffee - nová kaviareň Štvrť
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM