Maros Palesch Krimi

Kauza bytovej mafie - zatiaľ traja vinní

Traja obžalovaní v kauze bytovej mafie, Karol K., Ján T. osobne a Ildikó V. prostredníctvom právnej zástupkyne, dnes na Okresnom súde Bratislava II priznali vinu. Súdu sa podarilo otvoriť hlavné pojednávanie na šiesty raz.

Z väzby na dnešné pojednávanie predviedli hlavnú obžalovanú Zuzanu Z., považovanú za šéfku bytovej mafie. Tá spolu so svojím advokátom argumentovala podľa nej doterajším nezákonným postupom súdu a obžalobu odmietla v celom rozsahu. Vypovedala aj obžalovaná Zlatica M., ktorá tiež v celom rozsahu odmietla obžalobu, Karol P. sa z pojednávania ospravedlnil.

V kauze ide o sedem podvodov s nehnuteľnosťami v rokoch 2003–2006, pričom celková škoda podľa obžaloby činí takmer 200.000 eur. Ľuďom napríklad sľubovali výmenu bytu, zobrali zálohy, ale k výmene nedošlo. Vytypovali si najmä starších osamelých ľudí a angažovali „hercov“, ktorí pred notárom vystupovali ako vlastníci. Zabezpečovali im aj falošné doklady. Poškodenou je aj invalidná dôchodkyňa bez nôh či lekár. Byty potom predávali ďalej.

Okresný súd Bratislava II prijal 18. mája aj ďalšiu obžalobu na Zuzanu Z. V tomto prípade ide o mediálne známu kauzu, keď dom Viliama Andrášika v bratislavskom Prievoze získal nový majiteľ. Andrášik zmizol na jar 2007 a jeho telo našli vlani v decembri vo vodnej nádrži pri Bytči. Ukázalo sa, že bol zavraždený. Z podvodu je obvinená Zuzana Z. Z vraždy Andrášika už polícia obvinila dvoch mužov.

Zuzane Z. sa okrem spomínaných prípadov kladie za vinu, že začala spolupracovať aj s druhou veľkou partiou. Tá má spolu 20 obvinených a podľa prokuratúry majú prsty v 17 skutkoch.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM