Nina Táborská Rôzne

Katastrofálna letná sezóna v Bratislave: Máme za sebou najhoršie leto za posledných 20 rokov

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislava v týchto dňoch nabieha na zimnú sezónu. Podľa riaditeľa STaRZ Jozefa Chynoranského máme za sebou veľmi slabú letnú sezónu, kúpaliská zarobili o 342 107 eur menej ako minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Katastrofálna letná sezóna v Bratislave:  Máme za sebou najhoršie leto za posledných 20 rokov
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná letná sezóna bola v hlavnom meste vďaka nepriaznivým klimatickým podmienkam katastrofálna.

„Najhoršie mesiace sú pre nás september a máj, keď sa ešte zimná sezóna nezačala, respektíve, keď sa už končí, no letná ešte nenabehla. Príjmy sú v tomto čase veľmi nízke," priblížil riaditeľ STaRZ Jozef Chynoranský.

Ako dodal, najlepšie v zimnej sezóne vychádza január. Je to top mesiac, keď sú po Novom roku ľudia plní predsavzatí, vrátane športových aktivít. Vtedy takmer kapacitne nestačíme vyhovieť všetkým záujemcom či už v krytej plavárni na Pasienkoch, vo fitness centrách a saunách, alebo na zimných štadiónoch na Tehelnom poli alebo v Dúbravke.

Všetky tri sauny Neptún, Rosnička a Delfín sú už v plnej prevádzke, služby poskytuje aj plaváreň na Pasienkoch, kde rekonštruovali základný 50-metrový bazén. Korčuľuje sa už aj na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Obrovské straty pre kúpaliská

Počasie tento rok neprialo bratislavským kúpaliskám. Straty na tržbách a úbytok zákazníkov hlásilo každé bratislavské kúpalisko.

STaRZ celkovo prevádzkuje šesť letných kúpalísk – Rosnička, Tehelné pole, Delfín, Lamač, Krasňany a Rača a k tomu jedno prírodné kúpalisko – Zlaté piesky.

Ako pre bratislava24.sk uviedol riaditeľ STaRZ Jozef Chynoranský, „počet návštevníkov za letnú sezónu bol 124 270 osôb, čo je o 141 798 osôb menej ako minulý rok. Tohtoročná letná sezóna tak bola pre nás úplne katastrofálna. Z historického pohľadu je to za posledných 20 rokov najhoršia návštevnosť našich letných kúpalísk."

"Výpadok tržieb oproti predchádzajúcemu roku je viac ako 341-tisíc eur. Je to veľmi veľké číslo, ktoré nám spôsobuje existenčné problémy. Museli sme obmedziť akékoľvek výdavky a sústrediť sa len na veci bezprostredne súvisiace s prevádzkou našich zariadení,“ doplnil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM