Nina Táborská Správy

Bratislavské kúpaliská: Hlásia najhoršiu sezónu za ostatných desať rokov!

Obrovský pokles návštevníkov sa odzrkadlil na tržbách. Kúpaliská zarobili o 342 107 eur menej ako minulý rok. Rosnička a Zlaté Piesky hlásia 50-percentný úbytok návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské kúpaliská: Hlásia najhoršiu sezónu za ostatných desať rokov!
Zdroj: TASR

Katastrofálne klimatické podmienky tento rok kúpaliskám nepriali. Počasie si robilo čo sa mu zachcelo a prevádzkovateľom kúpalísk tak ostávali oči pre plač. Straty na tržbách a úbytok zákazníkov hlásilo každé bratislavské kúpalisko.

Ako pre bratislava24.sk uviedol riaditeľ STaRZ Jozef Chynoranský, „počet návštevníkov za letnú sezónu bol 124 270 osôb, čo je o 141 798 osôb menej ako minulý rok.“

Takýto obrovský pokles návštevníkov sa odzrkadlil najmä na tržbách, ktoré v porovnaní s minuloročnou kúpacou sezónou klesli až o 342 107 eur. Toto číslo navyše z tohtoročnej sezóny robí tú najhoršiu za posledných desať rokov.

Najnavštevovanejším kúpaliskom bolo už tradične kúpalisko Rosnička, ktorého bránami počas letnej sezóny prešlo 35 875 osôb. Za ním nesleduje prírodné kúpalisko Zlaté Piesky, ktoré hlási 28 954 osôb. Čísla sa môžu javiť na prvý pohľad vysoké, no návštevnosť v porovnaní s minulým rokom nedosiahla ani 50 percent.

Najmenej ľudí naopak navštívilo menšie kúpaliská v okrajových častiach Bratislavy. Rača hlási 6 389 osôb a Krasňany 6 464 osôb.

Okrem kúpaliska Delfín, ktoré bude najbližšie dva týždne fungovať v „pohotovostnom režime“, sú ostatné už zatvorené. V prípade, že sa počasie rozhodne prekvapiť nás vysokými teplotami, bude Delfín sprístupnený verejnosti.

„Okrem toho je prírodná vodná plocha Zlaté piesky stále voľne prístupná verejnosti, kúpanie je však len na vlastnú zodpovednosť, lebo tam už po1. 9. 2014 nezabezpečujeme vodnú záchrannú službu,“ dodal Chynoranský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM