Samospráva

Karlovu Ves čaká veľké jarné upratovanie

Karlova Ves sa v sobotu 19. marca pustí do veľkého jarného upratovania. Prihlásili sa doň tri desiatky skupín, ktoré budú čistiť svoje okolie.

Ilustračný obrázok k článku Karlovu Ves čaká veľké jarné upratovanie
Zdroj: TASR

Do čistenia Karlovej Vsi sa môžu zapojiť jednotlivci i skupiny. Pre prihlásené skupiny karloveský miestny úrad zabezpečí vrecia na odpad, rukavice, drobné náradie ako nožnice, hrable, lopaty či metly. Mestská časť zabezpečí na konci upratovania aj odvoz odpadu.

„Jednotlivé skupiny nás môžu požiadať do stredy 16. marca o potrebné veci, či už vrecia, alebo náradie. Lokality, v ktorých sa bude upratovať, si vyberú samotní obyvatelia,“ vysvetlila starostka mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Dana Čahojová.

Prečítajte si aj:" OBRAZOM: Bratislavský lesopark je obľúbená oddychovo-rekreačná zóna, s jarou sa v ňom prebúdza nový život":http://bratislava.dnes24.sk/…zivot-232163

Do veľkého upratovania sa v Karlovej Vsi každoročne zapája niekoľko desiatok skupín, pričom najmenšie majú do troch a najväčšie skupiny do 50 ľudí. Ide tradične napríklad aj o žiakov Základnej školy na Majerníkovej ulici.

Ľudia najčastejšie čistia okolie bytových domov, na uliciach Jamnického, Jána Stanislava, Kuklovská, Kempelenova, Janotova, Gabčíkova a ďalšie.

Prečítajte si aj: Túžia vaše deti po domácom miláčikovi? Bratislavský útulok ponúka jedinečný krúžok

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM