Správy Samospráva

Karlovešťania rozkrútia kolesá v boji proti rakovine. Pomôžte aj vy

Malí aj veľkí Karlovešťania vyjadria svojím pohybom podporu zdravotne postihnutým ľuďom a onkologickým pacientom. Pridajú sa k nim aj Dúbravčania.

Ilustračný obrázok k článku Karlovešťania rozkrútia kolesá v boji proti rakovine. Pomôžte aj vy
6
Galéria
Zdroj: TASR

Deň, kedy budú športovať deti v materských a základných školách, vedci v ústavoch Slovenskej akadémie vied aj seniori v kluboch. Tak bude vyzerať streda 31. mája v Karlovej Vsi. Všetci svojím pohybom vyjadria solidaritu so zdravotne postihnutými ľudmi a onkologickými pacientmi v rámci podujatia Na kolesách proti rakovine. Bratislava24.sk o tom informoval Branislav Heldes z miestneho úradu v Karlovej Vsi.

Zapojiť sa môže každý

„V priebehu dňa budeme súťažiť pred ZŠ Alexandra Dubčeka a v jej areáli. Ľudia budú môcť solidaritu s onkologickými pacientmi vyjadriť zapojením sa do 15-minútového pohybu podľa svojho výberu,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Pohyb bude možný na čomkoľvek, čo má kolesá, teda na bicykli, korčuliach, kolobežke či skateboarde.

Hlavná časť programu v Karlovej Vsi bude od 16. do 20. hodiny pred ZŠ A. Dubčeka, kde bude pripravený kultúrny program. Vystúpi hudobné duo Ricco a Claudia, vojenská hudba a po nej sa predvedie bubnová šou Campana Batucada. V rámci podujatia uvidia diváci ukážku bojového umenia taekwondo a exhibíciu cyklotrialu.

Súboj s Dúbravkou

Karlova Ves si zmeria sily so susednou Dúbravkou, ktorá sa tiež zapojí do podujatia. Večer sa verejnosť dozvie, koľko Karlovešťanov sa zúčastnilo kampane, koľko prostriedkov sa vyzbieralo a či bola úspešnejšia Karlova Ves alebo susedná Dúbravka.

Patrónkou 15. ročníka je športovkyňa strelkyňa Veronika Vadovičová. Kampaň podporujú aj cyklistickí reprezentanti Juraj Sagan a Michael Kolář.

Kolesá proti rakovine sa po prvý raz rozkrútili v roku 2003 pod záštitou paralympijského víťaza v cyklistickom šprinte, onkologického pacienta Radovana Kaufmana. Ten podľahol rakovine, ale jeho meno sa stalo symbolom kampane.

Na kolesách proti rakovine
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM