Kultúra Samospráva

Karloveskej knižnici venoval 3-tisíc kníh. V celoživotnej knižnej zbierke

Ilustračný obrázok k článku Karloveskej knižnici venoval 3-tisíc kníh. V celoživotnej knižnej
zbierke
4
Galéria

Karloveskej knižnici venoval 3-tisíc kníh. V celoživotnej knižnej zbierke sú tituly o dejinách, sociológii, filozofii, ale aj beletria a knihy o umení. Bratislava24.sk o tom informoval Branislav Heldes z miestneho úradu v Karlovej Vsi.

„V zbierke, ktorú som venoval Karlovej Vsi je všetko, čo utváralo môj čitateľský život. Sú tam knihy, ktoré som čítal ešte ako chlapec i knihy so spoločensko-vednou tematikou. Neviem presne povedať, čo ma viac formovalo, či život na ulici, v akcii, vo vzťahoch, alebo to čo som čítal, ale bol by som len polovičný človek bez kníh,“ hovorí Fedor Gál.

Zbierku sprístupnia pre verejnosť

Vzácnu zbierku osobne z rúk Fedora Gála prevzal riaditeľ knižnice Tomáš Prištiak. „Karloveská knižnica knihy postupne začlení do svojho fondu a sprístupní pre všetkých, ktorých tento výnimočný knižný výber zaujíma,“ informoval Tomáš Prištiak.

Karloveská knižnica chce plniť úlohu nezávislého centra pre stret literárnej ale aj inej kultúry. Pripravujú sa tu čítačky, literárny festival, komorné koncerty či akcie pre deti.

Miestna knižnica Petržalka
4
Galéria
Zdroj: Miestna knižnica Petržalka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM