Nina Táborská Samospráva

Karlova Ves sa zazelenie: Obyvatelia dostanú bezplatne okrasné rastliny do predzáhradiek

Verejné priestranstvá zaplní zeleň, ktorá nie je náročná na údržbu, mení farby počas celého vegetačného obdobia a v Karlovej Vsi absentuje.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves sa zazelenie: Obyvatelia dostanú bezplatne okrasné rastliny do predzáhradiek
Zdroj: TASR

Ľudia, ktorí sa radi starajú o okolie bytových a rodinných domov, si budú môcť skrášliť svoje predzáhrady okrasnými rastlinami. Mestská časť Bratislava-Karlova Ves ich poskytne obyvateľom bezplatne.

Je potrebné, aby Karlovešťania podali prihlášku do polovice marca, rastliny dostanú začiatkom apríla. Verejné priestranstvá zaplní zeleň, ktorá nie je náročná na údržbu, mení farby počas celého vegetačného obdobia a v Karlovej Vsi absentuje.

„Karlova Ves poskytne obyvateľom celkovo 1000 kusov rastlín. Ak bude záujem o rastliny vyšší, prednostne ich mestská časť poskytne obyvateľom, ktorí sa prihlásia skôr,“ informovala starostka bratislavskej Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Každý, kto bude mať záujem, môže po vysadení zelene svoje dielo odfotografovať a zapojiť sa do letnej súťaže o najkrajší balkón a najkrajšiu predzáhradku.

„Výsadba môže byť kombinovaná s rôznymi skalkami, opornými konštrukciami či rastlinami, ktoré na mieste už v súčasnosti rastú,“ doplnila Dana Čahojová

Karlovešťania sa môžu prihlásiť do 31. 3. 2016 písomne. Stačí, ak nechajú obálku s prihláškou v podateľni Miestneho úradu na Námestí sv. Františka 8 s heslom Predzáhradka pre všetkých, alebo prostredníctvom e-mailovej adresy predzahradka@karlovaves.sk.

V správe je potrebné uviesť kontaktnú osobu, ktorá bude za zveľadenie predzáhradky zodpovedná, jej adresu a telefónne číslo. Záujemca v prihláške uvedie miesto, kde sa predzáhradka nachádza, druhové zloženie a počty rastlín, ktoré by chcel vysadiť.

Prečítajte si tiež: Rača zakúpila pre svoje školy a škôlky kompostéry na bioodpad

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM