Nina Táborská Samospráva

Karlova Ves má novú kontrolórku. Janku Mahďákovú po šiestich rokoch vystrieda Zuzana Dzivjaková

Bývalá mestská poslankyňa Zuzana Dzivjaková dnes presvedčila miestnych poslancov Karlovej Vsi a ako nová kontrolórka mestskej časti nahradí vo funkcii Janku Mahďákovú. Kontrolór sa volí na šesť rokov. Dzivjaková na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva získala 15 z 24 hlasov.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves má novú kontrolórku. Janku Mahďákovú po šiestich rokoch vystrieda Zuzana Dzivjaková
Zdroj: TASR

Zuzana Dzivjaková bola v tajnom hlasovaní zvolená v prvom kole. Ako uviedla, je pripravená aktívne spolupracovať s miestnym zastupiteľstvom a rovnako vedením mestskej časti. O túto funkciu sa uchádzalo celkom 17 kandidátov, pričom podmienky spĺňalo 11 a ďalší dvaja sa napokon kandidatúry vzdali.

Viac o funkcii kontrolóra sa dozviete tu: Kto je to kontrolór? Čo musí a nesmie? Prinášame vám popis a právomoci funkcie kontrolóra v obci

Nová kontrolórka vyštudovala Vysokú školu ekonomickú, pôsobila v štátnom sektore, a tiež v privátnej bankovej sfére. Poslanci jej schválili plat 1922 eur. Ide o mzdu, ktorá sa vypočítava súčinom priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve a koeficientom podľa počtu obyvateľov.

Priemerná mesačná mzda v národnom hospodárstve za rok 2014 .............­............ 858 €

Veľkostný koeficient .............. 2,24

Výpočet platu miestneho kontrolóra: 858 × 2,24 = 1 921,92 po zaokrúhlení 1 922 €

Prečítajte si tiež: Z voľby kontrolóra v Novom Meste bol nakoniec kabaret

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM