Komunálne voľby

Kandidáti na primátora budú v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul diskutovať o probléme bezdomovectva

Nezisková organizácia chce diskusiou dosiahnuť, aby sa popri problémoch s dopravou či výstavbou nezabudlo aj na témy ako gamblerstvo, hazard, drogy a pomoc ľuďom, ktorí žijú na periférii záujmu.

Ilustračný obrázok k článku Kandidáti na primátora budú v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul diskutovať o probléme bezdomovectva
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Štyria najrelevantnejší kandidáti na primátora hlavného mesta podľa zverejnených prieskumov budú v utorok (6.11.) podvečer diskutovať v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul v Bratislave o tom, ako sa má postaviť mesto k bezdomovectvu.

Netradičné publikum

Diskusiu s kandidátmi s názvom Primátori na periférii pripravila nezisková organizácia Depaul Slovensko v spolupráci so spoločenstvom Ladislava Hanusa. V publiku majú sedieť aj desiatky ľudí bez domova.

V najväčšej bratislavskej nocľahárni pre ľudí bez domova budú diskutovať Ivo Nesrovnal, Václav Mika, Ján Mrva a Matúš Vallo. „Kandidátov sme vyzvali, aby spolu s nami prišli hľadať odpovede na problematiku bezdomovectva. Naša práca ani práca akéhokoľvek sociálneho pracovníka totiž nikdy nebude efektívna, ak s nami mesto nebude spolupracovať a kooperovať na efektívnych riešeniach a prevencii,“ povedal riaditeľ Depaul Slovensko Jozef Kákoš.

Pálčivé témy

Nezisková organizácia chce diskusiou dosiahnuť, aby sa popri problémoch s dopravou či výstavbou, o ktorých sa hovorí v predvolebnej kampani denne, nezabudlo aj na témy ako gamblerstvo, hazard, drogy a pomoc ľuďom, ktorí žijú na periférii spoločenského záujmu.

Depaul Slovensko patrí už viac ako desať rokov k najväčším organizáciám v Európe, ktoré podávajú pomocnú ruku ľuďom bez domova. V Bratislave denne v jej zariadeniach nájde prístrešie viac ako 250 ľudí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM