Správy

Kancelária BSK v Bruseli otvára svoje brány stážistom

Študenti sa aj tento rok môžu uchádzať o stáž v Bruseli. Výhodou je, ak má uchádzač aktívnu znalosť anglického jazyka a záujem o oblasť regionálnej politiky.

Ilustračný obrázok k článku Kancelária BSK v Bruseli otvára svoje brány stážistom
Zdroj: TASR

Kancelária BSK v Bruseli, ktorá od septembra 2002 zastupuje záujmy Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v európskych inštitúciách, opäť otvára svoje brány vysokoškolákom.

Od septembra sa tak budú môcť dvaja študenti aktívne zapájať do oficiálnych sprievodných aktivít historicky prvého predsedníctva SR v Rade EÚ. Prihlásiť sa treba do 26. júna.

„Naša kancelária v Bruseli je vôbec prvou, ktorá zastupovala slovenský región v Bruseli. Prví stážisti prišli v roku 2012 a za ten čas absolvovalo u nás stáž 21 študentov. Tí pomohli pripraviť množstvo seminárov, konferencií a podujatí, ktoré prezentovali Bratislavský samosprávy kraj,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Európsky samit regiónov a miest

„Verím, že od septembra medzi nami privítame nových kreatívnych mladých ľudí, pred ktorými je zodpovedná úloha. Pretože práca pre Bratislavský kraj v Bruseli je nielen klasickou administratívou, ale počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ sa zapájame do množstva s tým spojených aktivít, akou je napríklad 7. Európsky samit regiónov a miest, na ktorého príprave sa podieľa viacero šikovných stážistov,“ dodal Frešo.

Kancelária Bratislavského samosprávneho kraja v Bruseli otvára svoje brány stážistom. Stáž v Bruseli je určená študentom vysokých škôl a jej minimálna dĺžka je tri mesiace.

Stážisti by mali mať aktívnu znalosť anglického jazyka a najmä záujem o oblasť regionálnej politiky z európskej perspektívy. Samozrejmosťou sú výborné komunikačné a organizačné schopnosti a flexibilita.

V prípade záujmu pošlite svoj životopis a motivačný list v slovenskom a anglickom jazyku na e-mailovú adresu: dominika.forgacova@region-bsk.sk do 26. 6. 2016.

Čítajte aj: Hlavné mesto zamestná na odborných oddeleniach študentov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM