KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Záplava čerešní na juniálese, koncerty na námestí aj keramické trhy

Víkend v hlavnom meste a jeho okolí ponúka opäť množstvo skvelých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Záplava čerešní na juniálese, koncerty na námestí aj keramické trhy
Zdroj: TASR

Čerešňový juniáles

Vyrezávanie drevených sôch, ukážky remeselnej tvorby, hudba, súťaž v pečení štrúdle, kvízovanie a čerešne v rôznych formách a podobách. Také bude dvojdňové podujatie v Dúbravke. Už druhý rok spojilo Dúbravský festival remesiel a Čerešňový juniáles.

K remeselníkom a rezbárom sa pridá aj kultúrny program. Bude sa tiež hľadať kráľovná čerešňového juniálesu, na svoju tradíciu nadviaže súťaž v pečení dúbravskej čerešňovej štrúdle.

Deti poteší veselá šou aj súťaže s atletickým klubom Hraj na tie nohy a tiež energický folklórny súbor Klnka, ľudovky v rockovom podaní od skupiny Dora i tradičná 11 z Ivanky. Na pódiu sa tiež predstavia skupiny Freeband a 4OTHERS.

piatok – sobota / pred DK Dúbravka / vstup voľný

Týždeň maďarskej kultúry

Viac ako sused – Týždeň maďarskej kultúry v Bratislave v roku 2022 sa rozbehol opäť v plnej paráde. Okrem samostatných programov a výstav uvidíte tiež kultúrny a gastrofestival na Hviezdoslavovom námestí. Vystúpia tam od piatku do nedele viaceré folklórne, swingové či džezové zoskupenia. Viac informácií TU.

do nedele / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Keramické trhy

Celá ulica M. R. Štefánika v Pezinku sa premenní na raj keramiky a keramikári budú predávať svoje jedinečné výrobky. Môžete sa tešiť na viac ako 130 keramikárov pochádzajúcich zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Bulharska či Slovinska. Na trhoch budú aj sprievodné podujatia:. Keramické dielne pre deti, ukážky točenia na hrnčiarskom kruhu, slávnostné zapálenie keramickej pece a mnoho iného.

piatok – nedeľa / ul. M. R. Štefánika v Pezinku / vstup voľný / viac info TU

Leto na Draždiaku

Program určený najmä deťom odštartuje v sobotu 11. júna o 14:00 hod. animátorskym programom do 18:00. Na javisku sa objaví napríklad aj Sníček Hugo z TV JOJKO. V nedeľu v rovnakom čase zase vystúpia herci s divadelným predstavením Pásik a bodka.

sobota, nedeľa / Petržalka / pódium pri Veľkom Draždiaku (vedľa bufetu Šutrovka) / od 14.00 hod.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM