KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Z koncertu na hradbách rovno na palubu bláznivých PLAVIDIEL

Cez víkend sa môžete plaviť na vlnách fantázie v Petržalke aj v Ružinove. Okrem toho si užijete hody aj pripijete chutným pivom na krígelfeste.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Z koncertu na hradbách rovno na palubu bláznivých PLAVIDIEL
8
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Prehliadka kreatívnych plavidiel

Zostrojte si vlastné plavidlo na ľudský pohon. Fantázii sa medze nekladú! Celodenný program je super voľbou na trávenie spoločného voľného času pri vode s rodinou, partiou kamarátov alebo kolegov. Do súťaže sa môže prihlásiť ktokoľvek a svoje plavidlá zaregistrovať vopred na marketing@kzp.sk alebo priamo na mieste. Akreditácia súťažiacich tímov bude prebiehať od 10:00 do 14:00.

V sobotu si zábavu užijú aj deti – od 10:00 hod. bude v Detskej zóne prebiehať výroba bláznivých plavidiel a deti sa budú môcť vyjašiť na nafukovacích atrakciách. Zahrá rytmická sekcia skupiny Drumstas a podujatie ukončí koncert s tanečnou zábavou skupiny Countryfied.

sobota / od 10.00 hod. / Veľký Draždiak / vstup voľný

Kultúrne leto na hradbách

Mestské hradby ožijú aj tento víkend predstaveniami pre deti, koncertom aj setom dídžejky. Zahrá napríklad aj Ivana Mér – skladateľka a speváčka, ktorej hudba vyviera z ticha, inšpirovaná spevom mora, prírodnými živlami a vnútorným svetom duše.

sobota / mestské hradby v Starom Meste / od 14.30 hod. / vstup voľný / podrobný program TU

Mástske hody

Mástské hody sa uskutočnia v sobotu na nádvorí obecného domu v mestskej časti Stupavy – Mást. Tradičnú slávnosť posviacky Mástskeho kostola odštartuje vystúpenie dychovej hudby. Podvečerný program vyplní záhorské trio zo Záhorskej Bystrice a večernú hodovú zábavu zahrajú Kožkári z Brezovej. Hodové guláše ponúkne Mástsky potravinový spolok v spolupráci s Poľovníckym združením Stupava-Mást.

sobota / Stupava / od 17.00 hod. / vstup voľný

Lamačský krígelfest

Na obľúbenom podujatí môžete ochutnať rôzne pivá od malých pivovarníkov, čakajú vás aj stánky s občerstvením a živá hudba.

sobota / Malokarpatské námestie, Lamač / od 15.00 hod.

Na vlnách fantázie

Súťaž netradičných plavidiel na ľudský pohon sa koná aj tento rok aj v Ružinove pri Štrkoveckom jazere. Odmenou za najrýchlejšie a najzábavnejšie plavidlo je až 500 eur.

Podujatie Na vlnách fantázie dáva priestor všetkým zručným majstrom, korí sa neboja vyrobiť plavidlo a vyraziť s ním na vlny jazera. Plavidlo musí byť vlastnoručne vyrobené z ekologicky nezávadného a vo vode nerozpustného materiálu, musí byť poháňané ľudskou silou (bezmotorové) a v zábavnom dizajne. Súťažné plavidlo treba prihlásiť do 12. augusta 2022 TU. Pre návštevníkov je pripravená aj prehliadka hasičskej techniky.

nedeľa / od 16:00 / pri Štrkoveckom jazere / vstup voľný

Stupavské hody

Tradičné Stupavské hody si môžete zájsť užiť do Sedliackeho dvoru a v okolí Kultúrneho domu Stupava. Prichystané je divadlo pre deti aj vystúpenie folklórneho súboru a viacerých kapiel.

nedeľa / Stupava / od 15.00 hod.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Prehliadka kreatívnych plavidiel
9
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM