Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Z bohatých Martinských hodov na slávnostné otvorenie bunkra pod Klepáčom

Víkend ponúka pestrú paletu zážitkov a lákavých podujatí. Môžete navštíviť Staromestské Martinské hody, nazrieť do kúpeľov Grössling či spoznať Huncokárov.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Z bohatých Martinských hodov na slávnostné otvorenie bunkra pod Klepáčom
6
Galéria
Zdroj: TASR

Staromestské Martinské hody

Tretí ročník Staromestských Martinských hodov si opäť pripomenie sviatok svätého Martina, patróna Bratislavskej arcidiecézy. Súčasťou podujatia budú divadelné predstavenia, detská svätá omša v Dóme sv. Martina, príchod sv. Martina na bielom koni či opekanie býka.

Hody sa začnú v piatok od 15:00 hod. ľudovou hudbou. O 17:00 hod. bude v Dóme sv. Martina svätá omša a požehnanie mladého vína bratislavským arcibiskupom-metropolitom Stanislavom Zvolenským. Návštevníci sa môžu neskôr oboznámiť s korunovačnou históriou Dómu sv. Martina. Na sobotu sú pre deti pripravené tvorivé dielne, divadelné predstavenia a o 17:00 hod. lampiónový sprievod.

piatok – nedeľa / centrum Bratislavy / vstup voľný / podrobný program TU

Navštívte kúpele Grössling

Mestské kúpele , ktoré po rokoch chátrania plánuje hlavné mesto obnoviť, si môže verejnosť pozrieť v pôvodnom stave. Túto jedinečnú možnosť využilo za 2 dni takmer 3-tisíc ľudí. V piatok majú záujemcovia ešte poslednú možnosť pozrieť si národnú kultúrnu pamiatku a ikonickú stavbu Bratislavy z čias, kedy bola vyhľadávaným miestom Bratislavčanov.

piatok / kúpele Grössling / od 16:00 do 19:00 hod. / vstup voľný

Ples strašidielok

Mestská časť Bratislava – Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na podujatie Ples strašidielok. Vytvoriť peknú a zaujímavú masku podporuje u detí kreativitu a zručnosť, ktorá sa im v živote zíde. Príďte zažiť nezabudnuteľný tvorivý večer s bohatým programom pre deti aj dospelých, zúčastnite sa súťaže o najstrašidel­nejšiu masku alebo o najkrajšiu vyrezávanú tekvicu.

Počas strašidelného večera si môžete spraviť fotku na pamiatku v straši selfie kútiku. Pre nadšencov adrenalínu sme pripravili straši hrad, kde budú deti plniť úlohy odvahy. Drobcov čakajú aj tvorivé dielne a sladká odmena.

piatok / Spoločenský dom Prievoz / 17:00 hod. / vstup je zadarmo

Hudba v kaviarni

The Impressions je trojčlenná zostava mladých chalanov, ktorí vedia upútať hitmi všetkých dôb v štýle pop, jazz, latino, rock. Tentoraz vystúpia v kaviarni Jazz City Cafe.

piatok / Jazz City Cafe, Hviezdoslavovo nám. č. 7 / 20:00 hod. / vstup voľný

Festival duchovnej hudby

Cieľom projektu je spoločná oslava výročia založenia spoločnej Československej republiky a to v čo najväčšej honorácii pri prezentácii súborov Českej a Slovenskej republiky. Prezentovať sa budú súbory z Českej republiky vo vzájomnej interpretačnej konfrontácii súborov zo Slovenska. Viac sa dozviete TU.

sobota – nedeľa / kostol Navštívenia Panny Marie – Milosrdní bratia / dobrovoľné vstupné bude venované na opravu organu a liturgickú hudbu v kostole

Ochutnajte dobrý guláš

Telovýchovná jednota Jarovce a Bratislavský klub kuchárov a cukrárov usporadúvajú už 10. ročník Memoriál Róberta Kmeťa – súťaž vo varení guláša.

sobota / areál TJ Jarovce / vstup voľný

Po stopách Huncokárov

Vyberte sa na vychádzku do krásnej prírody a popritom zistite, kto boli Huncokári a čím sa živili. Záujemcovia o vychádzku sa stretnú na Zochovej chate v Modre – Harmónii.

sobota / Zochova chata, Modra / 12:40 hod.

Otvorenie bunkra nad Klepáčom

Práce v bunkri nad Klepáčom sa chýlia ku koncu. V deň stého výročia ukončenia prvej svetovej vojny bude zrekonštruovaný prvovojnový delostrelecký bunker nad mlynom Klepáč slávnostne predstavený verejnosti. Týmto dňom sa oficiálne stáva malým, no nemenej autentickým múzeom prvej svetovej vojny v originálnych, dobových priestoroch.

nedeľa / bunker nad Klepáčom / 11:11 hod. / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM