KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Tekvicové slávnosti, noc plná lampiónov aj skvelý program na Nivách

V Bratislave opäť nuda nehrozí. Spestrite si víkend tým najlepším, čo patrí k jeseni - nebudú chýbať tekvice, lampióny ani dobré jedlo.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Tekvicové slávnosti, noc plná lampiónov aj skvelý program na Nivách
Zdroj: TASR

Tekvicové slávnosti

Mestská časť Bratislava-Ružinov a CULTUS Ružinov pozývajú na Prievozské tekvicové slávnosti. Tradičné komunitné podujatie je spojené s výstavou dopestovaných plodov ružinovských záhradkárov.

Nadšenci dobrého jedla môžu ochutnať tekvicovú polievku. Do súťaže o najkrajšiu doma vyrezanú tekvicu a najoriginálnejšiu dopestovanú plodinu sa môže zapojiť každý Ružinovčan. Pre deti ale i dospelých budú pripravené jesenné tvorivé dielne.

piatok / 17.00 hod. / SD Prievoz, Kaštieľska ul. / vstupné je zadarmo

Street Food Park 55

Posledný Street food park tejto sezóny. Na námestí pred Starou tržnicou si môžete dať pod zub, na čo len si spomeniete – sladké, slané, kyslé či fermentované.

do soboty / otvorené do 22.00 hod. / Námestie pred Starou tržnicou

Festival v Karlovke

Nový festival ART OF SLOVAKIA vznikol pre podporu tvorivosti a ľudskosti medzi nami. Tvorí ho viac ako 100 umelcov, tvorcov i organizácií zo Slovenska i Čiech, 7 tematických zón, viac ako 40 tvorivých aktivít. Odohrávať sa bude v Bratislave na 3000 m2 vo Vodárenskom múzeu.

Festival sa bude venovať témam ako kult povrchnej krásy, súčasťou ktorej bude beseda na tému duševného zdravia mladých ľudí.

Návštevníci si môžu pozrieť film Očista od Zuzany Piussi, ktorý sleduje zblízka príbeh o očiste justície. Nasledovať bude beseda s rôznymi osobnosťami, prídu Zuzana Piussi, generál Pavel Macko, sudkyňa Katarína Javorčíková aj aktivista a zakladateľ Zemplínskeho dialógu Marek Boka.

Svoj tvorivý, tanečný prejav predvedie Noro Grofčík, majster sveta v breakdance. Organizátori deťom rozdajú 100 kusov sadeníc lipy a túto dobročinnú aktivitu podporí OZ Hrad – Slavín výsadbou troch stromov i prednáškou o stromoch a ich hodnote.

sobota / 9.00 – 21.00 hod. / Vodárenská záhrada, Karlova Ves / na festival sa treba zaregistrovať TU

Príroda na Nivách

Vydajte sa neprebádanou cestou a spoznajte svet National Geographic. Na Nivách máte príležitosť osláviť 20. výročie tejto svetoznámej značky na Slovensku. Pripravená je zábava pre malých aj veľkých v podobe súťaží aj výstavy. Prejdite 5 stanovíšť a hrajte o super ceny. Voda, vzduch, zem, príroda, objavy – to sú hlavné témy, ktoré vás prevedú svetom National Geogpraphic.

do nedele / komplex NIVY / od 15:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Noc lampiónov

Rozžiarte oblohu tisícmi lampiónov. Mestská časť Bratislava-Nové Mesto pozýva na NOC LAMPIÓNOV 2022. Pripravený je skvelý zábavný program pre celú rodinu: Chase a Skye z Labkovej Patroly, šašo Jaro, súťaž o najoriginálnejší vlastnoručne vyrobený lampión, lampiónový sprievod aj skvelá ohňová šou.

nedeľa / Park Jama, Nové Mesto / 16:00 hod. / vstup voľný

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM