Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: priemyselný folklór, jarmok v Stupave, Rusovské hody aj stretnutie s Huncokármi

Počas víkendu si urobte výlet kúsok za Bratislavu. Rusovce ožijú hodovou oslavou, Stupava Svätojakubským jarmokom a pri Modre sa dozviete, kto boli Huncokáci.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: priemyselný folklór, jarmok v Stupave, Rusovské hody aj stretnutie s Huncokármi
5
Galéria

Koncert kapely Vrbovskí víťazi

Braňo a Andrej Jobusovci zahrajú priemyselný folklór na rôznych inštrumentoch zhotovených najmä z umelo hmotných rúrok, rúr, hadíc, plastových fliaš, ktoré slúžia ako dychové nástroje, na „hajzlovom“ kopáku či starom vysávači. Vtipné minimalisticko-industriálne umelecké vystúpenie jevhodné pre všetky vekové kategórie.

piatok / Letná čitáreň U červeného raka, Michalská 26 / 18:00 hod. / vstup voľný

Street Food Park

Ani v júli nevynechajte hostinu na námestí pred Starou tržnicou. Street food, drinks a music tam bude pre vás a vašich priateľov. Tešiť sa môžete na Barskde, Burrito Fellas, Crumpel´s Pou­tinerie, Folcík, Foodstock, Glutenfreeaks, Makan Indonesian restaurant, NYC Corner, Petite Creperie – pouličné palacinky, Poľná Kuchyňa, Ramtandoori, Sigelsberg Cider, Sodabar, Trhance jak párance, Twister Bakery aj Unas bistro / Le Beef.

do soboty / Námestie SNP, pred Starou tržnicou / vstup voľný

Huncokárske hody

Letné slávnosti lesa na Huncokárskych hodoch ponúkajú trojdňový program, country hudbu a hodovú zábavu v príjemnom prostredí penziónu Huncokár, ktorý je obklopený zeleňou. Viac informácií nájdete TU.

piatok – nedeľa / Penzión Huncokár, Modra – Piesok / vstup voľný

Jarmok v Stupave

Mesto Stupava si už tradične pripravilo pre návštevníkov Svätojakubský jarmok, ktorý sa bude konať v areáli pri kultúrnom dome už od skorého rána. Na jarmoku nájdete rôzne gastronomické výrobky od výmyslu sveta, ale i šatstvo, obuv, domáce výrobky či drobný spotrebný tovar.

sobota / areál pri kultúrnom dome / od 7:00 hod. / vstup voľný

Rusovské hody

Rusovce v sobotu čakajú hody. O 17:00 hod. odštartuje hodový futbalový zápas plný zábavy a hereckých, športových a moderátorských hviezd MUFUZA vs. VÝBER RUSOVIEC. Pre deti je pripravená trampolína, maľovanie na tvár a veľa iných atrakcií. Program spestrí aj živá hudba a ohňová šou. Pripravené tiež budú dobroty ako starostova držková polievka, najlepší rusovský guláš, čapované pivo, kofola, trdelníky či cukrová vata.

sobota / od 16:00 hod. / Rusovce – futbalové ihrisko / vstup voľný

Výprava za Huncokármi

Radi trávite čas v prírode? Vydajte sa na vychádzku na Zochovu chatu. Strávte sobotu v krásnom prostredí najobľúbenejšieho letoviska Malých Karpát. Zistíte, kto boli horskí ľudia, ktorých prezývali Huncokári.

sobota / stretnutie pred vchodom hotela Zochova chata / 14:30 hod. / vstup voľný

Kultúrne leto v tržnici

Ak máte chuť na nedeľnú večernú pohodičku pri príjemnej hudbe, príďte na Kultúrne leto v Petržalskej tržnici. Tentoraz vás zabaví Juraj Turtev so svojím hudobným projektom Dura & Blues Club.

nedeľa / Petržalská tržnica, Bratská ulica / 18:00 hod. / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM