Aktualizované Rôzne

Kam v Bratislave zadarmo: Oprášte šatník retro kúskami a objavte mesto očami cudzincov

Prázdniny sa blížia ku koncu a s nimi aj posledné letné podujatia. Využite ich na potulkách, na burze či športovo.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Oprášte šatník retro kúskami a objavte mesto očami cudzincov
20
Galéria
Zdroj: pixabay

Noc, kedy prišli tanky: Spýtaj sa vašich 68 naživo

Presne 50 rokov po tom, čo do slovenských miest vstúpili okupantské tanky, bude premietnutý na fasádu obchodného domu My na Kamennom námestí dokumentárny film Spýtaj sa vašich 68. Film je mozaikou pútavých „oral history“ výpovedí, ktoré režisérka Barbora Berezňáková vyzbierala od ľudí po celom Slovensku aj od Slovákov, ktorí po 21. auguste 1968 odišli do emigrácie.

Pristavte sa, príďte si posedieť na námestie, vezmite so sebou rodičov alebo známych a spýtajte sa ich, čo robili oni presne v týchto chvíľach pred 50. rokmi. Možno boli v letnom tábore. Možno boli na brigáde. Možno boli doma a toto celé sa im dialo priamo pod oknami. Spýtajte sa na udalosti, ktoré ovplyvnili životy, rodiny a ľudské osudy a ktoré našu krajinu formujú dodnes.

pondelok / 21:00 hod. / Kamenné námestie / vstup voľný

Vintage Bazar vol. 10

Dôležitý dátum pre všetky fashion maniačky. Počas týchto dvoch dní vám budú ponúknuté nadčasové, prudko nositeľné retro kúsky za neodolateľné ceny. Takže zapisujete do diárov, pozývajte kamošov, kamošky, babky, sestry..... proste každý si príde určite na svoje.

pondelok – utorok / 10:00 – 18:00 hod. / Showroom Art&Fashion Weingart, Tobrucká 1

Kultúrne a športové leto 2018

V rámci 4. ročníka Kultúrneho a športového leta ste s radosťou pozvaní na cvičenia v záhrade Vodárenského múzea. Všetky cvičenia sú zdarma, stačí si so sebou priniesť podložku na cvičenie. Začína sa vždy o 18:00 hod., v prípade zlého počasia sa cvičenia rušia.

pondelok – štvrtok / 18:00 hod. / Vodárenská záhrada / vstup voľný

Kultúrne leto v Dúbravke

V mesiacoch júl a august pre vás mestská časť Dúbravka pripravila zaujímavý program, ktorý sa bude konať v rámci Kultúrneho leta 2018. Nebude chýbať kino, koncerty a pestrý program pre najmenších. Využite posledné akcie. Tentokrát je v pláne koncert dvoch kapiel: Blue Zodiac a Jazz Pops Up.

streda / 17:00 hod. / Amfiteáter Dúbravka / vstup voľný

[fjúžn] walks

fjúžn] walks – Bratislava očami cudzincov. Zaujíma vás, ako Bratislavu vidia ľudia, ktorí sa tu nenarodili a pochádzajú z iných krajín? Chceli by ste sa dozvedieť viac o ich obľúbených miestach, o tom, ako trávia voľný čas či aký majú vzťah k „nášmu“ mestu?

Tentokrát sa budete prechádzať v Petržalke. Svojimi obľúbenými miestami tejto mestskej časti vás bude sprevádzať novinárka, ktorá pôsobí v RTVS, v Rádiu Slovakia International, Anca Dragu. Anca je pôvodom z Rumunska, v Bratislave však žije s menšími prestávkami už niekoľko rokov.

Príďte k nedostavanému depu Bratislavského metra, neďaleko konečnej autobusu 93, Vyšehradskej ulice a Panónskej cesty. Aby ste sa nestratili, pozrite si presné miesto stretnutia na mape. Prechádzka je kapacitne obmedzená, viac info nájdete TU.

piatok / 17:00 hod. / depo metra Petržalka

zdroj: citylife.sk, ilustračné foto

bratislava – inline 2018

Nenechajte si ujsť poslednú inline večernú jazdu na kolieskových korčuliach, bicykloch, kolobežkách a skateboardoch po Bratislave. Trasa bude petržalská, prejsť si ju môžete TU.

Podrobný program nájdete TU.

piatok / 17:00 hod. / zraz za Auparkom / vstup voľný

PIVOBRANA BeerFest

Tradičný festival pivovarov združených v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska sa bude konať opäť v ružinovskom Parku Andreja Hlinku. Stánky s pivom si rozloží približne 15 malých pivovarov z hnutia PIVOBRANA.

Svoje tradičné pivá, ale i rôzne špeciály budú ponúkať trnavský pivovar Sessler, holíčsky pivovar Wywar, piešťanský pivovar ŽiWell, Simeon, banskobystrický Urpiner a ďalší. Chýbať nebude ani streetfood, pivné marmeládky Beermalade, pivné súťaže a príjemný hudobný program.

Na svoje si prídu aj rodičia s deťmi, pripravená bude chill out zóna v tieni stromov. Partnerom podujatia je MČ Bratislava-Ružinov. Spoluorganizátorom je Cultus Ružinov a Salón Piva.

piatok – nedeľa / začiatok v piatok o 15:00 hod. / v sobotu a v nedeľu otvorený od 10:00 do 22:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Festival "Fjúžn"
20
Galéria
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM