Rôzne

Kam v Bratislave zadarmo: Nahliadnite do domácich knižníc a vychutnajte si víno pod hviezdami

Druhá polovica septembra ponúka niekoľko skvelých akcií, pri ktorých ušetríte na vstupnom. Vyboxujte si sen, dajte si vínko pod hviezdami.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Nahliadnite do domácich knižníc a vychutnajte si víno pod hviezdami
13
Galéria

Kedy si budeme žiť ako Nemci?

Kedy budeme mať nemecké mzdy a ako zvyšovať minimálku? Čo pre vaše mzdy môžu a chcú urobiť politici? A čo si o tom myslia ekonómovia? Dozviete sa už 25. septembra v bratislavskom KC Dunaj, v novom formáte moderovaného diskusného fóra, na ktorom nezaznejú len politické sľuby, ale aj nestranný pohľad dvoch ekonómov.

streda / Dunaj / 17:30 hod. / Vstup voľný

Večer zVedavých- Nerd Nite

Ak máte radi TEDex, Discovery kanál alebo NatGeo, príďte na stretnutie do útulného prostredia VIP salónika Kafé Lampy v Petržalke. Prednášajúci sa počas 7 200 sekúnd zábavnou formou podelia o svoju vášeň v ich špecializácii.

Tento večer je organizovaný ako sprievodné podujatie prestížneho festivalu vedy Noc výskumníkov, ktoré sa uskutoční v piatok 27.9. 2019.

streda / Lampy coffee&club&cul­ture, Černyševského 42 / 18:30 hod. / Vstup voľný

Game night

Vo štvrtok je pre vás pripravený pokrový stôl, stolný futbal, šípky, Monopoly, Scrabble, Investora, Osadníkov z Katanu, Bingo, šachy, Koncept, človeče a kopec ďalších.

štvrtok / Wakelake / 21:30 hod.

Strasti a slasti domácich knižníc

Kníhkupectvo Ex Libris v SNG pokračuje v obľúbených debatách o domácich knižniciach. A lepšie miesto ako je Knižnica Kornela a Nade Földváriovcov v SNG si na pravidelné rozhovory s hosťami nemôžeme priať.

Do domácich knižníc radi nazeráme, obdivujeme ich, inšpirujeme sa nimi. Aké knihy si naši hostia do nich vyberajú, ako si ich budujú, čo v nich nesmie chýbať a prečo? Je dôležité budovať si domácu knižnicu? Pozvaní milovníci kníh odhalia svoje literárne lásky a príbehy vlastných knižníc.

štvrtok / SNG, Esterházyho palác, 1. poschodie / 18:00 hod. / Vstup voľný

Víno pod hviezdami

Už 4. ročník podujatia Víno pod hviezdami sa uskutoční tretiu augustovú sobotu v pezinských vinohradoch pod Starou horou. Príďte sledovať úžasné divadlo padajúcich hviezd pod Starou horou pri Pezinku v spoločnosti tých najlepších lokálnych vinárov.

sobota / Pezinok / 15:00 hod. / Vstup voľný

#BeActiveNight

Európsky týždeň športu (23.-30. september) vyvrcholí v Parku Andreja Hlinku podujatím #BeActive Night, ktorá sa bude konať v rámci Ružinovských hodových slávností.

Moderátorom nebude nik iný ako Matej „Sajfa“ Cifra, od 15:00 budú prebiehať rôzne hodiny zumby v DK Ružinov a žiť to bude najmä v Parku A. Hlinku, kde si budete môcť zatancovať s Lacim Strikeom a jeho Street Dance Academy alebo vyskúšať parkour, kde bude pripravená aj Ninja dráha. Svoj sen si vyboxujete s Tomim Kidom Kovácsom, chýbať nebude ani orientačný beh či ružinovská cykločasovka.

sobota / Park Andreja Hlinku / 14:30 hod.

Ilustračné foto, TASR

Vinobrania a hody
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM