Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Na jarných vegánskych hodoch naberte silu na mapovanie spiacich miest mesta

Nádherný slnečný víkend v Bratislave bude naozaj pestrý. Čaká nás pohyb, chutné jedlo aj objavovanie tajomných zákutí nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Na jarných vegánskych hodoch naberte silu na mapovanie spiacich miest mesta
8
Galéria

Mapovanie spiacich miest

Poď tvoriť mapu nevyužívaných budov v Bratislave! Viacero budov v našom meste spí, ale je dobré o nich vedieť. Organizátori zaujímavej akcie hľadajú ľudí, ktorí sa vydajú na sobotnú prechádzku a zmapujú tieto budovy. Pýtate sa prečo?

„Pretože nás zaujíma, koľko nevyužívaných budov máme v Bratislave a pretože dáta sú užitočné a dajú sa pútavo vizualizovať a použiť ako argument. Napríklad k tomu, aby v tej opustenej budove vzniklo kultúrne centrum alebo hocičo, čo aj ty chceš,“ vysvetľujú organizátori podujatia na sociálnej sieti. Tento víkend sa bude mapovať okolie Karpatskej ulice. Prineste si aj smartfón alebo fotoaparát.

sobota / Bystro na Karpatskej 3 (vchod z dvora) / zraz o 14:00 hod.

Film s mnohými oceneniami

V Lamači si v sobotu môžete pozrieť dokumentárny film, ktorý získal mnoho medzinárodných ocenení – A Plastic Ocean. Film šíri myšlienku udržateľnosti a ohľaduplnosti voči našej planéte.

sobota / Kino Lamač na Malokarpatskom námestí 1 / 18:00 hod. / vstup je zdarma

Blší trh

Milí priaznivci blších trhov a výhodných nákupov, Blšie trhy v Starej tržnici sa konajú aj túto sobotu. Na prízemí počas ich trvania prebieha TRH-PIAC-MARKT. Drobci si môžu pozrieť o 11:00 hod. detské divadielko.

sobota / Stará tržnica / od 9:00 do 15:00 hod. / vstup je zdarma

Jarné Vegánske hody

Vegánske hody ponúknu 40 stánkov reštaurácií, výrobcov potravín či obchodov s rastlinnou kozmetikou a drogériovým tovarom netestovaným na zvieratách. Pozrieť si môžete aj celodenný sprievodný program. Na návštevníkov bude čakať to najlepšie zo svetovej a slovenskej kuchyne a ešte oveľa viac.

Záujemcovia si budú môcť vyskúšať vegánske verzie tradičných slovenských jedál, akými sú bryndzové halušky či guláš, ale aj hamburgery, hotdogy či donuty vyrobené výlučne z rastlinných prísad. Nebudú chýbať ani indické a orientálne jedlá. Program jarných Vegánskych hodov bude pozostávať z niekoľkých prednášok a kuchárskych šou.

nedeľa / Stará tržnica / 10:00 až 20:00 hod. / vstup na podujatie je voľný / viac sa dozviete TU

Prezlečte niekoho život k lepšiemu!

Po veľkom jarnom upratovaní často nevieme, kam s oblečením, ktoré už nosiť nebudeme. Nákupné centrum Polus má pre vás skvelé riešenie, z ktorého budete mať dobrý pocit a okrem toho ešte aj získate niečo navyše. Ak teda máte doma veci, ktoré nenosíte, podporte zbierku oblečenia pre ľudí v núdzi a prezlečte niekoho život k lepšiemu.

do nedele / Polus City Center / zbierka oblečenia prebieha každý deň od 10:00 do 21:00 hod. / viac sa dozviete TU

Otvorenie fitness klubu

V nedeľu oficiálne otvoria fitness centrum v Devínskej Novej Vsi. Príďte si vyskúšať nový BodyHacker Fitness Club, skupinové cvičenie a dozvedieť sa nové informácie od top odborníkov vo svojom obore úplne zadarmo. Viac informácií TU.

nedeľa / BodyHacker Fitness, Namestie Jana Kostru 1, Devínska Nová Ves / od 8:00 do 20:00 hod. / vstup zadarmo

Kam v Bratislave zadarmo
8
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM