Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Ochutnajte maďarské a talianske špeciality či lahodné vína

Gurmánske zážitky si môžete vychutnávať aj počas pracovného týždňa. Maďarská a talianska kuchyňa vás dostanú! A potom, šup za športom!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Ochutnajte maďarské a talianske špeciality či lahodné vína
10
Galéria

Slnovrat na Dunaji

Slnovrat na Dunaji ponúkne už po štvrtýkrát množstvo podujatí a špeciálnych aktivít pre verejnosť. V priebehu celého mesiaca je pripravených až 37 podujatí na brehoch aj priamo na vode zo strany organizácií a komunít, pôsobiacich na rieke a jej ramenách od Bratislavy po Štúrovo.

Festival maďarskej kultúry

Dni maďarskej kultúry ponúknu rôzne druhy hudby, niekoľko výstav, divadelných predstavení, módnu prehliadku, besedy a iné podujatia.

Festival sa uskutoční od 3. do 27. júna vo viacerých kostoloch, galériách a iných vnútorných i vonkajších priestoroch. Ponúkne rôzne druhy hudby, niekoľko výstav, divadelných predstavení, módnu prehliadku, besedy a iné podujatia. Na Hviezdoslavovom námestí bude trojdňová knižná obývačka – stretnutia s literátmi z krajín V4 spojené s autogramiádou (21. – 23. 6.) a štvordňový gastronomický festival (20. – 23. 6.) s viacerými koncertmi tiež s medzinárodnou účasťou hudobníkov.

Taliansky trh

V rámci festivalu Dolce Vitaj aj tento rok zavíta do historického centra Bratislavy typický taliansky trh „Mercato italiano“. Vychutnajte si dni v znamení typických talianskych chutí a vôní.

Znamenité jedlá a produkty, ktorých neodmysliteľná vôňa po stáročia charakterizovala talianske námestia, budú v druhej polovici júna dominovať vďaka vyše 20 stánkom na Hviezdoslavovom a Rybnom námestí.

Návštevníci trhu budú mať možnosť ochutnať a kúpiť si kulinárske špeciality pochádzajúce z talianskych regiónov (med, syr, olej, pesto, víno, zeleninu, prosciutto a ďalšie) priamo od talianskych výrobcov a predajcov.

do stredy 26. júna / 10:00 – 22:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Vino Vitaj

V rámci festivalu Dolce Vitaj si aj tento rok môžete pochutnať na kvalitnom talianskom víne. Na slávnosti Vino Vitaj bude výber z kvalitných talianskych vín za akciovú cenu vo vybraných podnikoch nielen Starého Mesta.

Trinásť reštaurácií, barov a kaviarní sa zapojilo do populárnej oslavy vína “Vino vitaj” a prináša vám možnosť degustácie talianskych vín za zvýhodnenú cenu 1,5 eura za 1,5 dcl. Návštevníci tak budú mať príležitosť spoznať kvalitu a rôznorodosť talianskych vín.

Zoznam podnikov, ktoré sa oslavy Vino Vitaj zúčastnia s kvalitnými vínami, nájdete TU.

streda / 10:00 hod. / Bratislava

Feministka na (česko-slovenskej) scéne

O čom hovoríme, keď hovoríme o feminizme v kontexte česko-slovenského umenia? Aké boli postoje umelkýň k feministickej teórii v minulosti a aký dopad majú dnes? Prečo autorkám spätne prisudzujeme feministickú identitu? Kde môžeme nájsť feministické prejavy, na ktoré možno nadviazať?

O týchto a príbuzných témach budeme tentokrát diskutovať s Petrou Hlaváčkovou a Kristínou Országhovou. Diskusia je ďalšou zo série, koncipovanej a moderovanej Michaelou Kučovou, približujúcou v priestoroch ABC témy rodovej rovnosti v umení.

štvrtok / 18:00 hod. / Art Books Coffee

Retro deň

Aj vy ste si po škole kľúčikom zaveseným na krku otvorili dvere bytu, „hodili“ školskú tašku do prvého rohu a utekali ste von? Domov sa chodilo, keď zasvietili lampy ale predchádzalo tomu ešte vypýtanie sa od rodičov aspoň o pol hodinu dlhšie. Nekonečné naháňačky, skákanie gumy, bicyklovanie či hranie guličiek? A pamätáte si C-čka? Lozenie po „prašiakoch“ nebudeme radšej spomínať. Dúbravka pozýva na RETRO DEŇ! Príďte svojim deťom ukázať, ako ste sa zabávali v ich veku.

piatok / 14:00 hod. / Park Pekníkova v Dúbravke

bratislava-inline Knižní hrdinovia

Korčuliari, cyklisti a iné nemotorové kolieska budú opäť jazdiť po bratislavských cestách. Letné piatkové jazdy sú skvelým spestrením nielen pre korčuliarov, ale aj cyklistov, kolobežkárov, skateboardistov, longboardistov či bežcov, ktorí si chcú užiť nočné mesto z inej perspektívy, vypnúť odreagovať sa po pracovnom týždni, schladiť sa v horúcom letnom počasí a pri tom si zašportovať a stretnúť priateľov.

Podrobné info o programe a trase nájdete TU.

piatok / 17:00 hod. / Park A. Hlinku, Ružinov

zdroj: Citylife.sk

Kam v Bratislave zadarmo
10
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM